lørdag 18. august 2012

Thai biffsalat med sataysaus

Av og til er Junior på overnatting eller spiser middag borte. Da skeier Mannen og jeg skikkelig ut på matfronten, og eksperimenterer med noe nytt. Denne gangen ble det en Thaiinspirert biffsalat med sataydressing. Du store, så godt! Det er kanskje ikke så pent å skryte av seg selv, men dette var en skikkelig fulltreffer, syntes vi. Og lager du litt asiainspirert mat, har du nok de fleste ingrediensene i skapet!

Sataysaus:
1 ss olje
1 ts sambal olek (chilipasta)
2-3 ss peanøttsmør
2 dl kokosmelk
½ ss Demerarasukker (lyst brunt sukker)
1 ss sitronsaft
1 ts fiskesaus
vann

Begynn med sataysausen. Den bår få kjøles av litt før du skal bruke den.
Varm oljen, og fres sambal olek i 2 min forsiktig. Ha så i resten av ingrediensene, og kok opp. La småkoke i 5 minutter. Trekk kjelen av platen mens du gjør resten ferdig. Hvis du syntes den blir for tykk, har du i vann etter ønske.


Biffmarinade:
2 ss hakket ingefær
1 rød chili
2 stilker sitrongress fra glass (eller 1 frisk)
2 ss korianderfrø
1 ts sukker
1 ss olje
Skall av en sitron
1 ss sesamolje
Ca 1 dl soyasaus

400 gram biffkjøtt.

Kjør de første ingrediensene i en stavmikser/morter til en grov pasta, bland så i resten og kjør litt til. Mariner 400 gram oksekjøtt (hele biffer, ikke strimle det) av biffkvalitet i dette minimum 2 timer, helst fra morgen til middag eller over natten i kjøleskap. Ytrefilet eller entrecote passer ypperlig til dette.
Ta kjøttet ut av marinaden, og trøk lett av det. Stek biffene på middels varme til de er medium stekt. La kjøttet hvile mens du fikser salaten osv. Det bør få hvile i 15-20 minutter.

Salat:
Isbergsalat
Nudler, kokt og avkjølt
1 gulrot i strimler/staver
½ stor rødløk eller en liten i tynne båter
½ rød paprika i tynne strimler
En neve grovhakket frisk koriander

 
Anrett grønnsakene og nudlene på en pasta- eller salatasjett. Jeg fant noen usannsynlig stilige nudler, farget med grønnsakekstrakt. Så her er det bare å velge og vrake i farger.
Skjær biffen i strimler, og legg på. Avslutt med litt sesamfrø på toppen, og server sausen ved siden av, eller fordel sausen i forsiktig mengde rundt på salaten.
Smak og nyt! Håper du liker det like godt som vi gjorde!Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...