Til en stor pizza trenger du:
200-300 gram mørt oksekjøtt (biff)
1 pizzabunn
tomatsaus
revet ost
rødløk
vårløk
rå, usaltede peanøtter
frisk grovhakket koriander
Biffmarinade:
2 ss hakket ingefær
1 rød chili
2 stilker sitrongress fra glass (eller 1 frisk)
2 ss korianderfrø
1 ts sukker
1 ss olje
Skall av en sitron
1 ss sesamolje
Ca 1 dl soyasaus
Begynn med marinaden. Kjør de første ingrediensene i en stavmikser/morter til en pasta, bland så i resten og kjør litt til. Mariner oksekjøtt av biffkvalitet i dette minimum 2 timer. Strimle kjøttet i passe strimler før du har det i marinaden.
Så lager du deigen. Jeg er veldig glad i oppskriften til Trond Moi og gutta i fra boka Jazzpizza, oppskriften og fremgangsmåte finner du HER. Men i det siste har jeg begynt å bytte ut mesteparten av hvetemelet med enten Fibra fullkornsmel fra Mølleren, eller Fullkornsmel fra Regal. Er det uvant med fullkornsmel i pizzaen, kan du halvblande med hvetemel.
Til tomatsaus bruker jeg en hjemmelaget variant, ofte av hermetiske tomater. Den finner du HER.
Før jeg legger topping på pizzaen trenger biffstrimlene en runde i stekepannen. Jeg siler av overskuddsmarinaden, og steker de raskt et par minutter i en varm panne. De skal ikke bli gjennomstekt, for da blir de tørre når de skal inn i ovnen igjen på pizzaen.
Begynn med sausen. Legg et passe tykt lag, jeg bruker ca 1,5 - 2 dl på en stor pizza. Legg så på osten. Her er det ikke noe poeng å ha på store mengder, for det er de andre smakene som skal fremheves. Et par dl er kanskje nok? Fordel så rødløk i strimler og vårløk i ringer, før du topper med biffstrimlene. Til slutt har du på peanøtter. Ha på så mye du selv ønsker, men en knapp dl burde passe.
Stek så i ovnen ved ganske så høy temperatur, jeg bruker å ha ovnen på pizzafunksjon og 250 grader. Da tar det 8-10 minutter til den er perfekt.
Del opp, men før du serverer drysser du over litt finhakket frisk koriander.
Lykke til med sataypizza!
PS: Lurer du på hvor det ble av korianderen? Den lå igjen på benken... Men jeg fikk den på etter at bildene var tatt.
2 kommentarer:
Hei!
Supre oppskrifter!
Kan man bruke samme marinade til kylling, altså sataypizza med kylling i stedetfor biff?
Hei Ina.
Beklager utrolig seint svar, men det burde jo gå supert?! Kyllingsatay er jo supergodt! Gi meg en tilbakemelding hvis du prøver.
Legg inn en kommentar