Du trenger:
7-800 gram poteter, gjerne nypotet
2 dl revet parmesan
1-2 dl ristede pinjekjerner
Dressing:
5 ss god olivenolje
1-2 ss sitronsaft
1 ss dijonsennep
salt og pepper
Hvis du har poteter med tynt skall, nypoteter, ville jeg bare vasket og skrubbet de før jeg kokte dem. Hvis du går for en variant med tykkere skall, kan du skrelle potetene.
Kok potetene hele eller delt i to til de er akkurat gjennomkokte. Det er lurt å sjekke at du har en kokefast type, så det ikke blir bare "mos" igjen. Hell av vann, og avkjøl potetene litt. Del i terninger, størrelsen kan du jo bestemme selv.
I en tørr stekepanne på middels varme rister du pinjekjernene. Pass på de så det ikke blir for godt stekte, for det går fort hvis du har litt for høy varme. Avkjøl noe mens du fikser resten.
Riv parmesan litt grovt.
Bland sammen sennep og sitronsaft i en bolle. Mens du visper godt, tilsetter du oljen i en tynn stråle. Ikke visp så mye at dressingen blir helt tykk, bare så mye at det blir godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Bland alt godt, men forsiktig sammen. Spar litt pinjekjerne og parmesan til å strø over toppen ved servering.
Hvis du blander salaten mens potetene er varme, vil de absorbere mesteparten av dressingen, og parmesanen vil smelte noe. Men det gjør ikke noe, for smaken er helt fantastisk! Kan fint klare seg i kjøleskap en dag eller to også, så lenge den blir avkjølt forholdsvis raskt etter at den er laget ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar