Couscous er en ingrediens som er sterkt undervurdert! Utallige varianter av denne har dukket opp i min søken, og nå skal jeg virkelig forske på disse kombinasjonene. Denne serverte jeg til grillmat 17. mai, og har laget varianter av den etterpå også. Fargene i seg selv er nok til å friste!
Du trenger:
Ca 2 dl couscous
2 dl varmt vann
en rød paprika
en gul paprika
en oransje paprika
½ - 1 rødløk
8 - 10 tørkede aprikoser
en neve pistasjenøtter
en ½ bunt frisk koriander
15-20 mynteblader
et granateple
Dressing:
saften av en halv sitron
½ dl olivenolje
1ts spisskummen
salt, pepper
Kok opp vannet. Ta kjelen av platen, og rør i couscousen. La den stå og trekke, og avkjøle.
Rens og del opp paprikaene og løken i jevnstore terninger. Hakk urtene og nøttene grovt, og del aprikosene i fire. Bland alt sammen, og lag dressingen.
Press sitronen. Pisk olivenoljen inn i sitronsaften i en tynn stråle. Smak til med salt, pepper og spisskummen. Fordel over salaten, og bland lett.
Lekkert og smakfullt til stekt eller grillet kjøtt og kylling.
Noe av inspirasjonen kommer fra Ina og Mat På Bordet, spesielt dressingen. Hun har en flott salat hun kaller Juvelsalat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar