Så etter å ha spist opp posen, var det fram med ingrediensboksene. Her skulle det stekes granola!
Flere varianter etterpå kom jeg frem til denne oppskriften. Det ble veldig god, men uten hvit sjokolade. Og dermed nok litt sunnere… Jeg regnet ut næringsinnholdet, og kom til at 100 gram ferdig vare inneholder ganske nøyaktig 300 kcal.
Dette smaker så utrolig godt over litt jogurt, eller på toppen av litt friske bær med vaniljekesam. Deilige mellommåltider som er kjappe og gode. To gode spiseskjeer er ca 25 gram, altså 75 kalorier. Og energien varer lenge!
Her kommer oppskriften:
10 dl (450 gram) havregryn, lettkokte
½ dl varmt vann
½ dl (50 g) appelsinjuice
½ dl (75 g) honning
½ dl (30 g) lyst brunt sukker
2 ss (30 g) rapsolje
50 g pekannøtter
½ dl (30g ) tørkede tranebær
1 dl (60 g) gresskarkjerner
Sett ovnen på 135 grader. Bland honning, brunt sukker og appelsinjuice med det varme vannet, og rør til sukkeret har løst seg opp. Ha havregrynene i en bolle, og hell væsken over. Bland godt, og fordel utover en bakepapirkledt stekeplate. Sett inn i ovnen. Hvert 15. minutt vender du litt på grynene.
Del pekannøtter i to eller fire. Når grynene har stekt i 30 minutter, vender du inn pekannøttene. Etter 45 minutter vender du gresskarkjernene og tranebærene inn. Etter ca en time bør du smake. Er de slik du vil ha de? Liker du de ennå bedre stekt, lar du de bare stå lengre. Jeg skrur nå av ovnen og åpner døra. Så lar jeg platen stå i ovnen med døren åpen til granolaen er avkjølt.
Når du er helt sikker på at den er kald nok, har du den over på en tett glass eller en tett boks. Jeg har en lekker krukke som jeg har kjøpt på Nystad Gårdsutsalg. Her holder den seg sprø og fin i minst en uke, kanskje mer. Den rekker aldri å bli noe særlig eldre her i huset…
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar