Til to personer trenger du:
1 stort kyllingbryst, helst Stangekylling eller Jacobs.
1 grønt eple
1 gulrot
blandet salat etter ønske
en god neve valnøtter
ca ½ dl gule rosiner (sultaner)
Dressing:
2 ss hvitvinseddik eller epleeddik
1-2 ts fransk sennep
litt salt og pepper
ca 4 ss god olje
Begynn med kyllingen. Sett stekeovnen på 200 grader. Tørk lett av kyllingbrystet med et tørkepapir, og krydre det lett med salt og pepper på begge sider. Stek brystet i en varm til middels varm panne med litt olje eller smør. Det skal kun få en pen stekeskorpe på begge sider, ikke gjennomstekes. Flytt kyllingen over i et ildfast fat, gjerne med lokk. Sett kyllingen inn i ovnen til ettersteking, ca 10 minutter. La kyllingen avkjøle på benken mens du lager resten.
Tilbered dressingen. I en liten bolle blander du sennep, eddik (eller eventuelt presset sitronsaft), en klype salt og litt kvernet pepper. Mens du visper med en liten visp, tilsetter du olje i en tynn stråle. Visp til all oljen er blandet godt inn. Og vips så har du en enkel og god dressing.
Vask og skrell gulroten. Riv gulroten middels til fint på et råkostjern. Del opp eller riv opp to-tre forskjellige slag salater, her bruker du det du liker best selv. Vask salaten, og tørk den eller ha den i en slynge. Fordel salaten på to fat, sammen med gulrot og skiver av grønt eple. Skjær kyllingen i skiver og del mellom de to fatene. Til slutt strør du over gule rosiner (Asiabutikker osv)og valnøtter.
Dressingen kan du enten dryppe over, eller servere ved siden av. Server gjerne med godt brød til. Frisk, sunn og nydelig!
2 kommentarer:
Ser herlig ut!:)
Tusen takk, Benedicte Sofie!
Legg inn en kommentar