Sider

fredag 24. august 2012

Quiche Lorraine

En av de tingene vi elsket i Frankrike, var de deilige paiene, eller Quiche som det heter der. Junior fikk øynene opp for Quiche Lorraine på en av våre mange lunsjbesøk til favorittcafeen Paul. De hadde de lekreste salater, brød og bakervarer du kan tenke deg. Etter hva jeg forstår, er dette en stor kjede av bakerier og cafeer i Frankrike, vi fant til og med et utsalg på flyplassen.

Men tilbake til Quiche. Junior ville nesten ikke spise annet når han først oppdaget hvor godt det var, og da vi var på hytta i helga, var det Quiche med skinke som sto øverst på ønskelisten. På hytta har vi strøm, men ikke vann, så vi forsøker å lage mat som ikke gir så mye oppvask. Dermed tyr vi av og til til halvfabrikat, selv om jeg i utgangspunktet ikke er så glad i det. Paideigen er denne gang er fra Maizenna (grønn pakke, står sammen med bakervarer i butikkhyllene), men du kan fint lage den selv. Deigen til Kyllingpai med spinat passer ypperlig, og er nok ganske mye sunnere en ferdigkjøpt … Og i grunn bedre.


Dette trenger du:
Paideig, bruk gjerne DENNE
ca 200 gram kokt skinke i strimler
ca 2 dl ost, gjerne blanding av rester
5 egg
3 dl lett eller ekstra lett melk
Salt, pepper og litt malt muskat

Varm opp ovnen til 180-200 grader, over - og undervarme.

Begynn med deigen. Viss du lager selv, må du kanskje forsteke skallet. Bruker du ferdig deig, følger du oppskriften på pakken. Jeg bruker en 26 cm paiform i silikon fra Tupperware, men bruk det du har!

Når deigen er klar, fyller du paien. Legg skinke og ost i bunnen. Bland sammen egg, melk og krydder. Her bruker jeg en shaker, sånn som du rister meljevning og pulverblandinger med. da blir det mindre oppvask, og eggeblandingen blir fint blandet. Hell eggestanden over ost og skinke, nesten opp til kanten av paiskallet. La det være igjen noen millimeter, for eggestanden kan utvide seg/ese litt. Om du ikke trenger all eggeblandingen, sparer du resten til omelett dagen etter. Bare ha i mer egg.

Sett formen i ovnen, og stek til eggestanden har satt seg og paien er gyllen på toppen. Det tar ca 25-35 minutter. Server med salat eller dampede grønnsaker.
 
Dette er mer enn nok til 3 personer, vi spiste rester til kvelds den dagen!! Som lunsj holder den til 5-6 personer.
 
MMmmmm, bare å sette i gang! Bak og nyt!

6 kommentarer:

Randi sa...

Jeg måtte bare ta en titt innom bloggen din og legge igjen noen ord.
Det hele startet med en mail fra min datter med en link til din blogg. Og med linken fulgte følende beskjed; Mamma, kan du bake denne?
Linken var til Texaskaka.
Og det ferdige resultatet skuffet ikke,
garantert en av de beste sjokoladekakene jeg har bakt:)

Nå har jeg laget couscous-salat med granateple,
og resultatet ble like vellykket som det forrige!!!

Så jeg kommer garantert til å titte innom bloggen din flere ganger på leting etter inspirasjon..
Har lagt en link til bloggen din på min blogg.

Ha ei fin helg!

Cathrine Møller Øyen sa...

Tusen, tusen takk, Randi!! Dette var en svært hyggelig kommentar! Ble litt varm her jeg sitter. Alltid glad for at noen der ute på web'en kan glede seg over de samme tingene som meg!
Takk igjen for en hyggelig kommentar som løftet dagen min minst ett hakk!

Kristin sa...

Så saftig og luftig denne så ut da, Cathrine! Nam nam :-)

- Kristin

Cathrine Møller Øyen sa...

Tusen takk, Kristin!
Hyggelig med så fin tilbakemelding!!

Charlotte sa...

Hvis jeg lager pai deigen selv.. Hvor lenge må jeg forsteke den da? :o
Og har du en annen versjon på pai deig også som passer til denne? :)

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Charlotte.
Beklager seint svar, men jeg har en fin variant også. Den er feitere, og inneholder mye smør.
3.5 dl hvetemel
130-150 gram smør
ca 3 ss kaldt vann.

Smuldre terninger av smøret i melet, og spe med vann for å samle deigen. Eller bruk foodprosessor med kniver, og bland mel og smør med pulsfunksjon. ha i litt kaldt vann til slutt for å samle deigen.
La deigen hvile kjølig i en time.

Lykke til!

PS: Du kan faktisk bruke Maizenna paideig fra pakke. Den er ikke så verst. Bruker den når vi er på hytta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...