Sider

torsdag 26. mars 2015

Nordstrandvafler

I går var det vaffeldagen. Jeg er ofte litt treig av meg, så hos oss ble det kveldsmatvafler i dag. Disse var gode, og samtidig er de sunne! Reine kinderegget.
 
Jeg har blitt en stor tilhenger av Berit Nordstrand. Hennes matfilosofi treffer meg godt, og jeg kjenner at kroppen min trives med de valgene jeg gjør. Dette betyr mindre og andre kaker enn før, men det er en stund siden jeg raste i vei på cupcakesfronten. Men endelig koser jeg meg på kjøkkenet igjen, og det er takket være en bok som heter "En ny start". Kan ikke anbefale den nok, altså.
 
Denne vaffeloppskriften er inspirert av Berit Nordstrand sine Afterski-vafler, men jeg har gjort de på min måte. Prøv deg fram, kanskje du finner din variant!

 
 
Du trenger:
3 egg
1,5 dl helmelk
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl honning
0,75 dl smeltet smør
1 dl havregryn
1,5 dl finmalt emmer
1,5 dl finmalt landhvete
½ ts kardemomme
½ ts kanel
1 ts bakepulver

Bland sammen melkeproduktene, egg, smør og honning. (Hvis du ikke bruker flytende honning, kan du varme den veldig forsiktig til den blir lett flytende. Eller røre den ut i smøret når det har kjølt seg noe ned). Når det våte er godt blandet, har du i det tørre. Rør til du får en klumpfri røre, og la det stå og svelle i minimum 15 minutter.

Stek deilige vafler som du legger på rist tl de skal spises. Jeg har et Wilfa vaffeljern som lager store 6-hjerters vaffelplater, og jeg fikk 6 eller 7 plater av denne røra.

Server med friske eller rørte bær, litt gresk yogurt og honning eller som Junior foretrekker; brunost og jordbær.

Du kan godt variere hva du bruker av melkeprodukter, for eks. cultura, kefir osv. i stedet for melk og creme fraiche. Og du kan variere meltypen du bruker også, hvis du ikke har emmer og landhvete. Finmalt spelt fullkorn, for eksempel. Jeg kjøper melet mitt hos Helsekosten Kongsberg, men du kan bestille rett fra Norsk Urkorn AS (de har nettbutikk).
Her er forresten lenken til originaloppskriften: Berit Nordstrands Afterski-vafler
Den nysydde påskekyllingen fikk også bli med på bildet. Han er dessverre navnløs inntil videre :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nam Nam Det ser saftig godt ut! KasinoNorge.net

Lise sa...

det så godt ut :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...