Sider

mandag 23. mars 2015

Asparges med egg og varmrøkt laks


I helga måtte jeg ordne lunsj helt alene, for gutta var borte. Lunsj kan være to alminnelige brødskiver med kokt skinke, eller det kan være skikkelig prinsesselunsj! Jeg gikk for det siste!

Jeg spiste (nesten) hele herligheten alene, men med litt brød ved siden av hadde dette vært nok til to.

Du trenger:
En bunt asparges
Litt varmrøkt laks
To egg
Vinagrette:
2 ss god olivenolje
1 ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
en dråpe honning (etter smak)
salt og pepper etter smak

Begynn med å koke eggene i 5-7 minutter, avhengig av størrelse. De skal ha fast hvitte, og myk, men ikke rennende plomme. «Smilende egg», kaller jeg det. Husk å legge de i kaldt vann et minutt eller to, så de ikke fortsetter å koke etter at du har tatt de ut av kjelen. Skrell de, og del i to.

Mens de koker, setter du over en kjele med vann til aspargesen. Husk å salte vannet først når det koker, ikke før. Rens aspargesen og fjern endene. Det gjør du ganske enkelt ved å holde med en hånd i hver ende og bøye til det knekker. Er aspargesen fersk vil det knekke lengre den på stilken enn om en er litt eldre. Dette gjøres for å slippe trå ender, det smaker ikke godt.

Aspargesen skal koke i kun 2-3 minutter i saltet vann, for så å kjøles ned med kaldt vann. Legg den så på litt tørkepapir, så den ikke blir bløt, mens du fikser resten.

Når du skal lage vinagretten, blander du ganske enkelt de tre første ingrediensene, gjerne med en liten visp. Når alt er godt blandet smaker du til med en runde eller to med salt og pepperkvernen. Og ved behov kan du justere med en dråpe honning.

Så gjenstår det å montere: legg aspargesen utover et fat eller to asjetter. Fordel over røkelaksen og eggene, og drypp over vinagretten. Alternativt kan du servere vinagretten ved siden av, så kan man fordele den selv etter behov.

Et alternativ til laks er parmesan. Riv over rikelig med parmesan. Det smaker også veldig godt!

  

 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...