Sider

søndag 3. april 2011

Devil's Food Cupcake - Sjokoladecupcakes

Devil's Food Cake eller cupcake er ikke så lett å skille fra vanlig Chocolate Cupcakes. Devil's Food lages ofte med kakao i stedet for sjokolade, og er ofte luftigere og lettere en vanlig sjokoladerører. Fra www.play.com fikk jeg tilsendt kokeboken til "The Hummingbird Bakery" i London, et fantastisk bakeri med skikkelige amerikanske kaker og cupcakes. Den hadde jeg gledet meg veldig til, så da måtte den jo testes ut! Og der sto det en utrolig enkel og fin oppskrift på nettopp Devil's Food Cupcakes, som selvfølgelig fristet stort. Heldigvis var vi bedt på middag til mamma og pappa, sammen med min bror og hans familie. Fint, en unnskyldning til å bake! Det er så hyggelig å ha gode venner i Statene. Her om dagen kom det en innholdsrik pakke med kakeutstyr fra Michigan. Her var det tipper, engangsposer, kakepynt og utstikkere. Hurra! Det er klart at en kan få tak i tilsvarende her hjemme, men det er så stor prisforskjell. Så siden jeg var så heldig å få bestille fra USA, tillot jeg meg å fråtse litt.

Ellers handler jeg det meste av kakebakeutstyr på Traktøren Kongsberg. Det har de så mye fint og spennede. Nå venter jeg spent på en ny forsyning av forndanter og ferdigfarget dekormarsipan, så jeg kan teste utstikkerene mine.
Så til oppskriften på sjokoladecupcakes!
Ingredienser:
100 gram mel
20 gram kakaopulver
140 gram sukker
1 1/2 ts bakepulver
40 gram mykt smør
1,2 dl melk
1 egg
1/2 vaniljeekstrakt
Bland mel, kakao, sukker, bakepulver og romtempereret smør i en mikser på lav hastighet til alt er blandet. Det skal bli en kornete blanding.


Pisk sammen egg, melk og vaniljeekstrakt i et desilitermål, og hell dette gradvis den i bollen, men maskinen går på lav hastighet. Skrap den fra sidene et par ganger, hvis nødvendig. Miks et par minutter til alt er blandet. Ikke overmiks!
Kle et muffinsbrett med former. Lilla og sjokolade er jo lekkert, ikke sant?

Jeg lagde dobbelt porsjon røre, og da ble det et brett med 24 minimuffins og. Ennå var det mer røre igjen, men den rakk vi ikke steke...

Jeg bruker sprøyteposen til Tupperware med stor rund tupp når jeg skal fylle i minimuffinsformene. Det er jo helt umulig å treffe med skje! Det blir bare gris, så da er det lettere å sprøyte det i. Enkelt og ganske rent.

Stek kakene ved 170 grader C i ca 20 - 25 minutter.

Mens kakene steker, lager jeg glasuren. Jeg valgte en sjokoladeglasur i dag, men vanilje eller kremost er også nydelig til sjokoladecupcakes. Glasur:
300 gram melis
100 gram mykt smør
40 gram kakao
40 ml melk

Bland melis, kakao og terninger med romtemperert smør i en mixer på medium hastighet til det er godt blandet. Tilsett melken litt av gangen. Når den er blandet inn i røren, kjører du opp mikseren på full hastighet. Fortsett til glasuren er luftig og lett. Jo lengre du mikser, og luftigere blir glasuren. Du bestemmer.

Jeg lot min Kitchen Ais gå i ca 10 min, faktisk. Den ble veldig bra! (at det er min Kitchen Aid er en sannhet med modifiksajoner: min er på service, og Traktøren Kongsberg har lånt meg sin maskin! Er de ikke supre?)

Avkjøl de stekte kakene på rist.

Når de er avkjølte, er det bare å smøre eller sprøyte glasuren på. Jeg laget forskjellige topper med to av tippene mine, og ble veldig fornøyd. De er egentlig mye finere enn på bildene, men jeg er så uerfaren som fotograf ennå...

Jeg smakte på en av de som har stått siden i går i en tett beholder utendørs i ca 6-7 grader C. Nam, de er jo like gode i dag!! Da betyr det at det går fint an å lage de dagen før, pynte ferdig, og sette kaldt i en tett beholder. For eksempel en stor Optimum fra Tupperware. Den er potte tett, og kjempegod! Bak og nyt!

7 kommentarer:

Abdullah sa...

Forventer en haug sånne på pulten i klasserommet snart altså!

Cathrine Møller Øyen sa...

Jepp, det burde komme! Hvis du har smisket nok med læreren din, da?

Lotte sa...

Hei Cathrine!
Jeg prøvde meg på disse i går, og de ble kjempegode!
Jeg gjorde litt annerledes enn deg... Hadde ikke vanilje i hus så det erstattet jeg med romekstrakt. Det ble også godt! Dessuten byttet jeg noe av melken til glasuren med fløte... Det jeg ikke tenkte på, mens kjøkkenmaskinen gikk for full rulle, var at fløte blir til smør om det piskes lenge nok... He, he, så glasuren ble topp på smak, men veldig tung.

Jeg har ikke slike tipper som deg, og brukte derfor de jeg har fra TW. Skjønner jeg må skaffe meg nytt utstyr!

Ha en fin helg!

Lottemor

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Lotte.
Det er en veldig mektig glasur uansett, men du har nok rett i at fløte blir litt tungt. Kan tenke meg det er godt med romekstrakt i, det må jeg prøve!
TW sin sprøytepose er super, jeg elsker den. Du kan fint bruke de tippene som følger med den, de likner på de viktigste i fra Wilton. Men det er gøy å ha litt å variere med, da...
:-)

Anonym sa...

Hei :-)

Jeg har veldig lyst til å lage disse cupcakene, men lurte bare på om hvor mange det blir?

Hilsen EnSomVilBakeCupcakes.

Cathrine Møller Øyen sa...

Beklager seint svar! Denne porsjonen er til 12 cupcakes.
Mvh Cathrine

Linn sa...

Hei:) Hvor mange cupcakes blir det ut av denne oppskriften?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...