Sider

mandag 2. desember 2013

Pasta med spinat og bacon

For noen dager siden la jeg ut en kjapp pastarett som et alternativ til ferdigmat når du har dårlig tid. Her kommer et forslag til, nå som det nærmer seg med skoleavslutninger, juleavslutninger, langåpne butikker og annet stress. Dette er en annen variant av pasta og bacon. Hmm, lurer på om jeg har en forkjærlighet for denne kombinasjonen?


Du trenger:
en pose spinat (250 g)
250-300 gram tørr pasta
200-300 gram tørrsaltet bacon
1 dl fløte
1/4 kinesisk hvitløk
litt revet muskatnøtt
salt og pepper
smør og olje
parmesan


Sett over en kjele med vann til pastaen. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Stek baconet i medium til varm panne med litt smør. Det kommer nok fett ut av baconet etter hvert, men det lille smøret hjelper stekingen i begynnelsen. Etter hvert som baconet blir ferdigstekt, legges det på et fat med godt med kjøkkenpapir under. Det trekker til seg overskuddsfettet og sørger for at baconet holder seg sprøtt.
Jeg bruker tørrsaltet bacon. Stort sett forsøker jeg å få tak i Grøstadgris, men hvis jeg ikke finner det, ser jeg etter annet tørrsaltet bacon. Jacobs, for eksempel. Hvis det er lange baconskiver, deler jeg de i to før steking.

Når du er ferdig med baconet tørker du ut av pannen. Så freser du finhakket hvitløk i medium varm panne ca 2 minutter i litt olje eller smør. Den skal ikke bli brunstekt, så pass på. Ha så over spinaten. Det ser mye ut med en gang, men dette synker veldig sammen etter hvert! Når spinaten har sunket helt sammen, kan du ta den ut av pannen og over på en fjøl. Hakk gjennom spinaten med en skarp kokkekniv for å dele den litt. Ha den så tilbake i pannen, og tilsett fløte og smak til med krydder. Varm opp rett før pastaen er klar.

Når pastaen er ferdig, heller du av vannet. I en serveringsbolle (eller kjelen) blander du i spinaten. Strø over baconet og revet parmesan.  Eller server bacon og parmesan ved siden av, så kan hver og en bestemme blandingsforholdet. 

Ferdig blandet i pastabollen, klar til servering. Sparer både tid og oppvask...

5 kommentarer:

Sexy Sadie sa...

Jeg bruker å gjøre noe lignende, men må ha litt fløte hvis ikke føler jeg alt blir så tørt.

Anonym sa...

Sunn? Dette er da virkelig langt fra ja–mat!

Cathrine Møller Øyen sa...

Sadie, det er jo en smakssak. Litt fløte til kan du sikkert bruke.

Anonym; nei, dette er ikke langt fra Ja-mat. Men hvis du bare spiser slankekost, så er det klart du ikke kan spise dette. 1 dl matfølte fordelt på 3-4 personer er vel ikke noe å dø av? Men for all del, stå på med lavkarbo og "sunn" mat...

Jeg har lest gjennom innlegget et par ganger, og kan ikke se at jeg har brukt ordet "sunn" noe sted. Men i mitt hode er dette bedre enn å servere pølser i lompe eller Grandiosa til middag. Poenget er vel hva alternativet er.

Cecilie sa...

Det er sol.no som er synderen her. De linker med: "Retten er kjapp, sunn og god" :)

Cathrine Møller Øyen sa...

Aha, den lenken på sol.no har jeg ikke sett. Takk, Cecilie.

Men nå mener jeg fremdeles at man fint kan bruke litt matfløte av og til, og fremdeles kalle maten sunn, jeg da. ;-)

Hva som oppfattes som "sunt" er svært forskjellig, og alle har rett på sin mening :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...