Sider

mandag 27. januar 2014

Pai med kylling og brokkoli


Etter at vi var i Frankrike på ferie, har Junior fått øynene opp for pai, eller Quiche som han sier. Jeg har forklart han at ikke all pai kan inneholde ost, fløte og skinke, selv om han foretrekker min Quiche Lorraine. Så fikk han valget da, en litt mer grønnsaksrik pai eller ingen pai. Det ble pai med kylling og broccoli.

Jeg er ikke noen fan av den tradisjonelle paideigen basert på mel og smør. Den er alt for rik og mektig for min del. Jeg har forsøkt å bruke mer fullkornsmel, bytte smør med kesam, bruke olje osv. Til slutt endte jeg opp med en helt akseptabel oppskrift, som helt klart er å foretrekke til hverdagspai. (eller i hverdagens tidsklemme; bruk den ferdige fra Maizena, grønn pakke. De fleste butikker har den.)Dette trenger du:
Paideig, bruk gjerne DENNE.
½ brokkolibukett
1 pk tørrsaltet bacon
ca 400 g kyllingkjøtt
1 dl revet ost

4 egg
3 dl melk
litt salt, pepper og revet muskatnøtt

Ost på toppen om ønskelig

Sett ovnen på 210 grader. Forbered paiskallet, så det er klart. Noen typer skal forstekes, andre ikke. Den varianten jeg har lenket til skal forstekes i 12-15 minutter.

Del brokkolien i små buketter. Forvell den, dvs kok den i 1-2 minutter. Skyll den så i kaldt vann, så kokeprosessen stopper.
Stek baconet. Jeg bruker tørrsaltet bacon, gjerne økologisk, men du bruker det du selv liker. Jeg steker også baconet i hele skiver, og deler det etterpå. Det syntes jeg er enklest.

Jeg syntes pai er en ypperlig måte å bruke kyllingrester på, men har du ikke det må du steke kyllingen først. Del den i passende terninger.Visp lett sammen egg, melk og krydder. Hvis du har vågale barn, eller ikke skal servere denne til barn, kan du fin ha i litt kajennepepper også.Fordel kyllingen i bunn, så brokkoli, og til slutt bacon og ost. Hell over så mye eggestand du trenger, pass på at det ikke renner over. Du kan strø litt revet ost over til slutt om du vil.Stek ved 200 grader over- og undervarme i ca 20 minutter. Her må du prøve deg fram, den skal ha «satt seg» i midten. Det vil si at den ikke skjelver når du «rister» litt på formen. Da er den ferdig.Server med en god og enkel salat.

1 kommentar:

Marte sa...

Hei.
Hver gang jeg har laget pai får jeg ikke bunnen ordentlig stekt. Har prøvd både å forsteke og med pizzafunksjon på stekeovnen, men får det ikke til å bli en bra bunn.
Synes pai er godt, men p.g.a. at jeg ikke får til bunnen har jeg mistet lysten på pai. Denne paioppskriften ser veldig god ut, men hvordan er bunnen? Blir den sprø?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...