Sider

tirsdag 13. mars 2012

Fiskegrateng med rød og hvit fisk.

Fiskegrateng er godt og barnevennlig. Og sunt, hvis du kan passe på hva som er i den. Masse fisk, litt saus, makaroni og til slutt litt godt på toppen. Klassisk fiskegrateng som Junior vil ha den. Og mamma og pappa og, for øvrig. Det tar ikke så lang tid heller, og det går fint an å lage flere porsjoner. Lag gjerne flere former og frys ned, så har du deilige hjemmelagde middager i fryseren!

Du trenger:
400 gram torsk (eks. blokk)
400 gram laks
3 laurbærblader
2 ss salt
250 gram pasta

Saus:
70 gram smør
70 gram mel
7-8 dl melk (jeg bruker ekstra lett)
Litt salt, pepper og muskat
50 gram parmesan
100 gram brødsmuler

Sett på stekeovnen på 200 grader. Del fisken i store biter, ca 5-6 cm store terninger. Kok opp vann i en stor kjele med 2-3 laurbærblader. Tilsett godt med salt. Det gjør at fisken beholder farge og spenst bedre. Senk temperaturen, og ha i fisken. Trekk fisken i 5-6 minutter. Sil av, la stå å avkjøle litt i dørslaget.
Kok pasta nesten ferdig. Hell av vannet.

Mens pastaen koker, lager du saus. Smelt smør, ha i hvetemel og visp godt ut. Spe med melk, rør godt ut mellom hver gang du sper. Kok opp, småkok under konstant omrøring i 4-5 minutter. Krydre med en klype salt, litt kvernet sort pepper og et par drag med muskatnøtten.
Legg lagvis i en ildfast form. Min form er ca 20 x 30.

Legg et par øser saus i bunn. Fordel fisken over, bryt den litt opp med fingrene mens du fordeler.

Fordel pastaen jevnt over. Jeg fikk tak i en skikkelig deilig pasta på Bondens torg, formet som små “bønner”. Den måtte jeg prøve i dag. Men makaroni er og perfekt. Gjerne fullkornsmakaroni.

Over dette har du sausen, som du jevner utover. Løft litt på fisken/pastaen 3-4 steder, for å sikre at det blander seg litt.

Helt til slutt fordeler du strøkavring blandet med parmesan over, og setter hele formen i ovnen. Stekes ved over- og undervarme ved 200 grader i ca 15 minutter, til toppen er sprø og du ser sausen bobler i kantene.

Server med kokte poteter og grønnsaker, og eventuelt litt smeltet smør. Rester kan fint fryses ned!

Nyyyydelig!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...