Jeg har endret sausen litt, og gjort den litt magrere. Ganske enkelt fordi jeg ikke hadde matfølte i skapet. Men det gjorde ikke noe, så den kan fint lages med bare melk. Den opprinnelige oppskriften finner du her.
Du trenger:
kylling (ca 1 filet på hver)
Pasta – helst fullkornspasta av ditt favorittslag
3 gulrøtter
½ bunt brokkoli
1 dl revet parmesan (eller annen ost)
2.5 dl melk
2 ts Maizena rørt ut i 1 dl melk
1 ts sitronsaft (presset eller ferdigpresset fra flaske)
salt og pepper
kylling (ca 1 filet på hver)
Pasta – helst fullkornspasta av ditt favorittslag
3 gulrøtter
½ bunt brokkoli
1 dl revet parmesan (eller annen ost)
2.5 dl melk
2 ts Maizena rørt ut i 1 dl melk
1 ts sitronsaft (presset eller ferdigpresset fra flaske)
salt og pepper
Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Stek kyllingen lett i en stekepanne, før du har den i et ildfast fat og ettersteker den i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Da blir den mest saftig!
Mens kyllingen steker, fikser du resten. Kok pasta som anvist på pakken. Jeg foretrekker fullkornspasta. Vask (og skrell) gulrøttene. Del i skiver. Del opp brokkoli i mindre buketter. Kok grønnsakene i ca 2-3 minutter, de skal ikke bli helt gjennomkokte. Slå av vannet, og la de hvile til alt er klart
Mens grønnsakene koker, lager du sausen. Kok opp 2.5 dl melk i en kjele. Tilsett melken (1 dl) med maizena. La dette koke litt før du har i parmesan, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Så er det bare å blande ingrediensene: grønnsaker i sausen, og sausen i pasta. Eller den rekkefølgen du vil. Jeg river litt parmesan over til sist, og du kan pynte med friske krydderurter. Deilig middag i en fei!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar