Sider

onsdag 1. juni 2011

Bakte grønnsaker til fisk.

Det har lett for å bli litt ensformig i grønnsakene i heimen, så vi må innimellom fornye oss litt. Bakte grønnsaker kan varieres i det uendelig, og smakstilsetningene kan og varieres stort.
Denne gangen er det fisk som står på menyen. Fransk fiskegrateng til de voksne, steinbittkaker til junior. Han er ikke så glad i hvit fisk, men fiskekaker er godt!

Jeg tok utgangspunkt i grønnsaker som ikke trenger så lang varmebehandling. Spisspaprika, vårløk, sjalottløk og rødløk, tomater, hjertesalat og krydder.
Del opp grønnsakene i grove biter, tenk at de som trenger lengst til skal være mindre enn de som trenger kortere tid. Legg i ildfast fat, og ringle over 2-3 ss god olivenolje. Syre er godt til fisk, så press over litt sitron eller en halv lime. Jeg er veldig glad i ingefær, så jeg river ca 2 cm ingefærrot over, og en kvart kinesisk hvitløk eller ett vanlig fedd, som også rives. Krydre med maldonsalt og grovmalt pepper, og vend dette lett sammen. Inn i ovnen på 240 grader i ca 8-10 minutter. Dette smaker fortreffelig til hvit fisk.
Spis og nyt!
PS: det ble ikke noe igjen, altså!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...