Sider

søndag 5. juni 2011

Hvit pizza med kylling og tomat

På flere nettsteder har jeg sett det figurerer noe som kalles “Hvit pizza”. For en kort tid tilbake kom min gode venninne likesinnede matinteresserte og fortalte at hun hadde laget Hvit pizza. Og det var etter hennes beskrivelse verdt et forsøk. Det virket ikke direkte appellerende å bytte ut tomatsaus med creme fraiche, men jeg skal da ikke gi meg før jeg har prøvd!
For en suksess! Endelig en pizzarevolusjon! Heretter blir det flere slike.
Jeg er trofast mot Trond Moi i pizzaverdene. Hans oppskrift på deig syntes jeg er perfekt. Den har jeg beskrevet før, du kan se den her: http://cathrineoyen.blogspot.com/2011/04/kyllingpizza.html#more


Pizzasaus
1/2 boks creme fraiche
1/4 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
basilikum, finhakket
salt og pepper
Garnityr
2 kyllingfileter, lett stekte
salt og pepper
1 boks cherrytomater, delt i to
rødløk i båter
1 mozzarella, i skiver eller en god osteblanding
litt olivenolje
pepper
basilikum, finsnittetKrydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de raskt i en middels varm panne (de skal ikke være helt gjennomstekt).


Hakk hvitløk og urter i en Herb Chopper eller finhakk det på fjøla. Bland sammen ingrediensene til pizzasausen og smør den utover deigen.Fordel kylling, cherrytomater, mozzarella eller ost, og rødløk, og krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt maldonsalt. Mannen er ikke så glad i mozzarella, så han får en god osteblanding på. Vi hadde nok litt mye ost, med tanke på at sausen også er melkebasert. Stekes ved ca 250 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt.
Vi lagde også en juniorvennlig variant med pølse, det er hans favoritt. Og mannen insisterte på å prøve en med serranoskinke, det ble nydelig. Oppskrift på den kommer neste gang.
Fordel strimlet frisk basilikum over, ringle litt god olivenolje over og server!
Spis og nyt!


Utgangspunktet til sausen kommer fra Trines matblogg, den kan du se her: http://trinesmatblogg.no/

4 kommentarer:

Anonym sa...

GODTTTTT :)
M:)

Lene Johnsen sa...

Hei Cathrine, nå prøver jeg meg på denne pizzaen med litt egen vri. Din ser ihvertfall kjempegod ut!!

Cathrine Møller Øyen sa...

Det var godt, ja. Herer det bare å trikse sine egne varianter, Lene. Godt blir det!!

Unknown sa...

Kvit pizza vart ein suksess her i heimen og...sjølv om eg var bittelitt skeptisk i utgangspunktet. No har eg laga fleire variantar, og det smakar like godt kvar gang:o))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...