Sider

fredag 10. juni 2011

Laks i form med grønnsaker - festmat!

Hurra for meg! I går hadde jeg bursdag, så da inviterte jeg familien på middag. I tillegg har min brors forlovede også bursdag på samme dag. Hva er oddsene?? (1:365, men ellers…)
Det er så hyggelig å invitere familien på middag, og de setter pris på det også, tror jeg. De kommer i alle fall…? I går fristet det med laks, så det var bare å løpe og kjøpe. Vi er en familie som spiser godt med fisk når vi får det servert, og heller mindre tilbehør. Så fiskestykkene er rause! Masse gode grønnsaker, og litt pasta til. Og litt fløte… Det du ser på bildene under er beregnet til 6 voksne og ett barn, men med forrett ble det litt igjen.

Jeg startet med Vietnamesiske vårruller med Hoisinsaus til forrett, den linken finner du her: http://cathrineoyen.blogspot.com/2011/05/vietnamesiske-varruller.html
Disse laget jeg dagen før, og frøys ned. Så var det bare å steke dem i en jernpanne med 3-4 cm druekjerneolje når gjestene kom. Sausen var gjort klar, og som vanlig var det en suksess.
Til laksen trenger du et utvalg grønnsaker. Det er smaken som bestemmer, men her har du mitt forslag (som for øvrig ble veldig godt):


ca 250 gram laks til hver
gulrøtter i skiver
ganske fint snittet kål
en liten bunt vårløk
brokkoli
sjampinjong
salt og pepper
sitron
fløte


Sett ovnen på 220 grader. Kutt opp gulrøtter i skiver og kålen snittes ganske fint. Brokkoli deles opp, de store bukettene deles i tre skiver, de mindre i to. kok opp en kjele med vann, og forvell grønnsakene i ett minutt. Bokstavelig talt ett minutt, ikke mer. Hell raskt av vannet. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ha i kuttet vårløk og sjampinjong i skiver. Krydre lett med salt og pepper. Hell over litt fløte, ekte saker brukte jeg. Dette er festmat, men til hverdags kan en jo kanskje prøve med matfløte. Jeg brukte omtrent en kartong fløte (ca 3 dl) til hele formen. Legg så på fiskestykkene, og krydre disse. Press over ½ sitron. Sett lokket på formen, og inn i ovnen i ca 20-25 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fiskebitene, mine trengte 25 minutter. Hvis du ikke har en Ultra pro Tupperwareform, kan du jo dekke det ildfaste fatet med aluminiumsfolie. Kok pasta som anvist på pakken. Jeg var innom Godsaker i Storgata i Kongsberg og kjøpte svarte pastaringer og vanlig ekstra god tagliatelle. Se så lekkert det ble med svart pasta til de flotte fargene i fisken og grønnsakene! Server med en gang pastaen er klar. Jeg serverte sitronbåter og litt tomat til, agurksalat hadde nok og vært godt! Da er det bare å si: Spis og nyt!

2 kommentarer:

bliss52 sa...

Hei Cathrine, jeg vil gjerne lage denne lekre retten, men hvilken temperatur skal ovnen ha?

Cathrine Møller Øyen sa...

Det står i oppskriften at du skal sette ovnen på 220 grader. Da bruker jeg alltid over- og undervarme, ikke varmluft. Se an din ovn, det kan hende du må gå litt opp eller ned på temperatur og tid. Alle ovner er forskjellige ;-)
Takk for hyggelig kommentar :-)
"lekre retten"...

Mvh Cathrine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...