Sider

søndag 12. juni 2011

Bryllupscupcakes.

For en tid tilbake spurte en venninne om jeg ville bake cupcakes til bryllupet hennes. Det syntes jeg var en ære, så jeg takket selvfølgelig ja! Jeg syntes at Sitron- og pasjonsfruktcupcakes og sjokoladecupcakes med Angel Feather Icing ville være perfekt, og det forslaget likte hun og. Så da ble det slik. Men det er jo også pyntingen som gjør mye, og vi ble enige om at roser og perler passet fint til hennes tema. Sølv, hvitt og brunt gikk igjen, og det er farger som er fine å jobbe med. Selv om bruden ikke er noen typisk rosajente, foreslo hun faktisk at noen kunne ha rosa topping. Jeg syntes det ble veldig flott, håper bruden og gjestene syntes det samme. Vi som satt på min veranda og spiste de opp de cupcakene som ikke slapp gjennom nåløyet, var i alle fall veldig fornøyde!
På sjokoladevarianten brukte jeg oppskriften til Devils food cupcakes. Den er veldig god og saftig uten å bli alt for mektig, og den holder godt. Jeg bakte alt samme dag, men de var like gode dagen etter! Oppskriften på dem finner du her.
Den andre varianten var Sitron- og pasjonsfruktcupcakes. Basen er den samme, men med tilsatt fruktsaft. Oppskriften holder til 12 cupcakes, ganske nøyaktig. (så ikke smak for mye på deigen!)

Ingredienser:
100 gram mel
140 gram sukker
1 klype salt
1 1/2 ts bakepulver
40 gram mykt smør
1,2 dl melk
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
avsilt saft av 4-5 pasjonsfrukter
saft av 1/2 sitron


Bland mel, sukker, bakepulver, salt og romtemperert smør i en mikser på lav hastighet til alt er blandet. Det skal bli en kornete blanding.

Del pasjonsfruktene i to, og ha innmaten over i en sil over en kopp eller liknende. Press ut saften, du skal ikke ha med frøene. Press over en halv sitron for å få med resten av pasjonsfruktsaften.
Pisk sammen egg, melk, fruktsafter og vaniljeekstrakt i et desilitermål, og hell dette gradvis den i bollen, men maskinen går på lav hastighet. Skrap den fra sidene et par ganger, hvis nødvendig. Miks et par minutter til alt er blandet. La mikseren gå et minutt eller to. Ikke overmiks!
Ha blandingen i en muffinsbrett kledt med papirformer, eller andre former du vil bruke. Stek i ovnen på over- og undervarme ved 170 grader i ca 20 minutter.
Alle ble pyntet med Angel Feather Icing, sjokolade med hvit, og pasjonsfrukt med lys rosa. Oppskriften finner du
her.Ble det ikke fint?


3 kommentarer:

Line Ø. H. sa...

Helt fantastisk nydelige

Cathrine Møller Øyen sa...

Bra Line!
Du smakte de jo faktisk!

Ellen Kulseng sa...

Ellen Kulseng sa...
Utrolig fine de ble. Om det var de samme du prøvebakte til festen her var de utrolig gode. Nesten sånn at man fikk lyst å gifte seg igjen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...