søndag 17. april 2011

Kyllingpizza

Vi spiser ofte pizza her i huset, som oftest på fredag eller lørdag. Da er det greit å variere pizzaen noe, og toppingen er jo det som er enklest i gjøre noe med. I mange år var jeg en av Toros beste kunder av ferdigkjevle pizzadeig av typen "NÅ". Den er helt grei i nødstilfeller, men jeg har etter hvert oppdaget hvor enkelt det er å lage sin egen deig! Her støtter jeg meg til ekspertene, og i boka "Jazzpizza" av bl.a. Trond Moi er det en oppskrift på en super deig.

En bunn:
375 gram hvetemel
1.5 ts salt
2 ts tørrgjær eller 20 g vanlig gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje


Bland det tørre i en bolle. Start eltemaskinen, og tilsett havlparten av vannet. Ha så i oljen. Fortsett med å tilsette så mye av det resterende vannet som du trenger. Prøv deg fram, det er ikke sikkert du trenger alt. Deigen skal ikke være klisset, men myk og lett å jobbe med. Egentlig skal du her elte for hånd i 10 minutter, men det fungerer fink i Kitchen Aid eller liknende i 10 minutter på lav-medium hastighet.Smør innsiden av en hevebolle med en teskje olje, form deigen til en ball, og sett til heving tildekket et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse. Minst. Hvelv deigen ut på et melstrødd bord, og kjevle eller form med fingrene. Deigen er til en ca 40 cm pizza, altså nesten som en stekeplate. Så er det bare å ta på ønsket fyll. Jeg bruker en enkel tomatsaus på begge, basert på hermetiske cherrytomater, litt tomatpure, oregano/basilikum og litt god olivenolje. Junior er glad i pølse på sin, så vi lager som oftest en pølsevariant. Gilde "God og Mager" grillpølse eller middagspølse er super på pizza. På den voksne halvparten har vi på litt frisk sopp og rødløk også. På den andre pizzaen har vi på sopp og løk som den andre, men også kyllingfileter som jeg har stekt lett i ovnen med litt hjemmelaget tacokrydder. Spicy og godt, og litt mer "voksent". Så steker jeg pizzaen ved 250 grader C, til den er sprø og fin i kanten, og osten er lett brun over det hele. Så er det bare å sette seg ned ved bordet sammen, og nyte! God pizza!

5 kommentarer:

Brittru sa...

Nam, nam! Dette så herlig fristende ut, Cathrine!
Godpåskeklemzzz

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk Britt!
God påske til deg og!

Line sa...

He he, det vert ofte ein barnevennleg og ein voksenvariant av pizza hos oss og:o)
Såg gode ut begge to!!

Eli sa...

Takk for oppskrift på pizzabunn...har pakka ned alle kokebøker for flytting...krise når man trenger oppskrift på verdens beste pizzabunn ;)

Prøvd pizza med kjøttdeig, brokkoli og blåmuggost???

Eller med pesto istedet for tomatsaus, spekeskinke, ost og salat med ruccola og saus av smeltet blåmuggost, fløte og rømme pluss salt og pepper...??

Eller med kylling og tørkede aprikoser???

Namnam...

Cathrine Møller Øyen sa...

Wow, Eli. Mange gode forslag her!! Mannen liker ikke blåmuggost noe særlig, men ellers er det stadig nye forsøk på gang i kjøkkenet :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...