Til laksen:
Laks, ca 150 gram til hver
1 dl brødsmuler
¾ dl hakkede valnøtter
10-12 blader frisk basilikum i strimler
1 ½ ss god olivenolje
revet skall av ½ lime
en skvis lime
en klype maldonsalt og et par drag med pepperkverna
Spicy agurksalat:
½ agurk
2-3 vårløk
½ rødløk
1 neve sukkererter
½ chili uten frø (ev. tørkede chiliflak)
1 dl lettrømme
en klype maldonsalt og et par drag med pepperkverna
en skvis lime
Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen brødsmuler, revet limeskall, hakkede valnøtter, litt maldonsalt og et par drag med pepperkvernen. Skjær basilikumbladene i fine strimler og ha det i. Ha så i olivenolje, og bland godt. Legg fisken på et ildfast fat, og fordel toppingen over. Stek i ovnen ved ca 200 grader i 12-13 minutter. Toppingen gjør at fisken trenger litt mer tid enn vanlig.
Spicy agurksalat:
Start med å dele agurken i to på langs. Bruk en teskje til å skrape ut kjernen. Ta så grønnsakskrelleren eller en ostehøvel, og "skrell" lange strimler av agurken. Det blir så lekkert! Rens rødløken, og del den i tynne båter eller skiver. Skjær vårløken i ringer, og sukkerertene i skiver.
Bland sammen rømme, olje og limesaft til en dressing, smak til med salt og pepper. Hvis du har fersk chilli, fjerner du frøene, og skjærer sen i tynne ringer og blander med grønnsakene. Bruker du tørkede chilliflak, blander du de i dressingen. Bland lett dressingen med grønnsakene.
Server med poteter, ovnsstekte potetbåter eller tilbehør etter eget ønske. Sett deg tilbake og motta masse skryt!
6 kommentarer:
Tusen takk, Magne!
Nå ble jeg kjempestolt, og veldig, veldig glad!!
Hurra!!!
Mvh Cathrine
Er stolt av å ha deg som lærer! Du er ei flott dame, Cathrine! :-)
Tusen takk, Jenny!
Det var varmende ord!!
Klem
Nam nam..
Denne skal definitivt prøves!!
:)
Synd med lokk og fingertupper , men det ser "himmelsk" ut. Lurer på om jeg tør prøve ?Stå på , dette er bra !
Takk Bjørn, for hyggelig kommentar! Går bra med fingertuppene, altså :-)
Interiør drops: Lykke til med denne, håper du syntes det er verdt det! (og det tror jeg nok...) :-)
Legg inn en kommentar