Du trenger:
et halv Crispersalathode
½ liten
melon
3-4 vårløk
8-10
cherrytomater
½ granateple
noen krutonger
2-3 ss
pinjekjerner
6 skiver
serranoskinke eller parmaskinke
litt god
olivenolje
litt god
balsamico
litt parmesan
Begynn med å
vaske salaten. Jeg er veldig glad i Crispersalat, men du kan bruke isberg eller
annen salat du liker. Fordel salaten i to tallerkener. Del en liten melon, for
eksempel Galiamelon eller Cantaloupemelon. Fjern kjernene med en skje, og hul
ut melonen med skjeen. Da får du litt ujevne, rustikke biter. Vask vårløken, og
del den i skiver. Fordel dette på de to porsjonene. Del cherrytomatene i to
eller fire, og fordel.
Granateple er en nydelig og spennende frukt. Lenge sleit
jeg litt med å rense den, før jeg leste ett eller annet sted at den beste måten
å få ut frøene (det er de du skal spise), er å dele den i to midt på. Så tar du
håndtaket på en sleiv, og banker på utsiden av den halve frukten. Da vil frøene
ramle ut etter hvert. Det kan sprute litt saft, så stå over vasken eller noe. På
den måten får du ut frøene, men ikke hinnene i skilleveggene. Fordel frøene på
de to salatene, og legg på tre gode skiver skinke. Fordel en liten neve
krutonger, hvis du vil. Til slutt har jeg over litt ristede pinjekjerner, noen
dråper god olivenolje og balsamico, før jeg skaver over litt parmesanost. Jeg fikk
nylig et kilo parmesan av en venninne som var i Italia, så jeg kan flotte meg
litt…
En nydelig
og enkel rett som smaker fortreffelig i sommervarmen, men som også er god
resten av tiden. Dessverre er det vel mest av de ikke fullt så varme dagene, så
da smaker det med litt solskinn på en asjett uansett!
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar