Ellers handler jeg det meste av kakebakeutstyr på Traktøren Kongsberg. Det har de så mye fint og spennede. Nå venter jeg spent på en ny forsyning av forndanter og ferdigfarget dekormarsipan, så jeg kan teste utstikkerene mine.
Så til oppskriften på sjokoladecupcakes!Ingredienser:
100 gram mel
20 gram kakaopulver
140 gram sukker
1 1/2 ts bakepulver
40 gram mykt smør
1,2 dl melk
1 egg
1/2 vaniljeekstrakt Bland mel, kakao, sukker, bakepulver og romtempereret smør i en mikser på lav hastighet til alt er blandet. Det skal bli en kornete blanding.
Pisk sammen egg, melk og vaniljeekstrakt i et desilitermål, og hell dette gradvis den i bollen, men maskinen går på lav hastighet. Skrap den fra sidene et par ganger, hvis nødvendig. Miks et par minutter til alt er blandet. Ikke overmiks!
Jeg lagde dobbelt porsjon røre, og da ble det et brett med 24 minimuffins og. Ennå var det mer røre igjen, men den rakk vi ikke steke...
Jeg bruker sprøyteposen til Tupperware med stor rund tupp når jeg skal fylle i minimuffinsformene. Det er jo helt umulig å treffe med skje! Det blir bare gris, så da er det lettere å sprøyte det i. Enkelt og ganske rent.
Mens kakene steker, lager jeg glasuren. Jeg valgte en sjokoladeglasur i dag, men vanilje eller kremost er også nydelig til sjokoladecupcakes. Glasur:
300 gram melis
100 gram mykt smør
40 gram kakao
40 ml melk
300 gram melis
100 gram mykt smør
40 gram kakao
40 ml melk
Bland melis, kakao og terninger med romtemperert smør i en mixer på medium hastighet til det er godt blandet. Tilsett melken litt av gangen. Når den er blandet inn i røren, kjører du opp mikseren på full hastighet. Fortsett til glasuren er luftig og lett. Jo lengre du mikser, og luftigere blir glasuren. Du bestemmer.
Jeg lot min Kitchen Ais gå i ca 10 min, faktisk. Den ble veldig bra! (at det er min Kitchen Aid er en sannhet med modifiksajoner: min er på service, og Traktøren Kongsberg har lånt meg sin maskin! Er de ikke supre?)
Når de er avkjølte, er det bare å smøre eller sprøyte glasuren på. Jeg laget forskjellige topper med to av tippene mine, og ble veldig fornøyd. De er egentlig mye finere enn på bildene, men jeg er så uerfaren som fotograf ennå...
Jeg smakte på en av de som har stått siden i går i en tett beholder utendørs i ca 6-7 grader C. Nam, de er jo like gode i dag!! Da betyr det at det går fint an å lage de dagen før, pynte ferdig, og sette kaldt i en tett beholder. For eksempel en stor Optimum fra Tupperware. Den er potte tett, og kjempegod! Bak og nyt!
7 kommentarer:
Forventer en haug sånne på pulten i klasserommet snart altså!
Jepp, det burde komme! Hvis du har smisket nok med læreren din, da?
Hei Cathrine!
Jeg prøvde meg på disse i går, og de ble kjempegode!
Jeg gjorde litt annerledes enn deg... Hadde ikke vanilje i hus så det erstattet jeg med romekstrakt. Det ble også godt! Dessuten byttet jeg noe av melken til glasuren med fløte... Det jeg ikke tenkte på, mens kjøkkenmaskinen gikk for full rulle, var at fløte blir til smør om det piskes lenge nok... He, he, så glasuren ble topp på smak, men veldig tung.
Jeg har ikke slike tipper som deg, og brukte derfor de jeg har fra TW. Skjønner jeg må skaffe meg nytt utstyr!
Ha en fin helg!
Lottemor
Hei Lotte.
Det er en veldig mektig glasur uansett, men du har nok rett i at fløte blir litt tungt. Kan tenke meg det er godt med romekstrakt i, det må jeg prøve!
TW sin sprøytepose er super, jeg elsker den. Du kan fint bruke de tippene som følger med den, de likner på de viktigste i fra Wilton. Men det er gøy å ha litt å variere med, da...
:-)
Hei :-)
Jeg har veldig lyst til å lage disse cupcakene, men lurte bare på om hvor mange det blir?
Hilsen EnSomVilBakeCupcakes.
Beklager seint svar! Denne porsjonen er til 12 cupcakes.
Mvh Cathrine
Hei:) Hvor mange cupcakes blir det ut av denne oppskriften?
Legg inn en kommentar