Den holder godt, både før og etter pynting. Du kan fint pynte ferdig cupcakes med denne dagen før! Bare husk: cupcakes liker ikke kjøleskap! Enten stå i tett boks på benken, eller fryses uten topping.
Ingredienser:
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup (eller glukose)
2 ss. vann
1 ts sitronjuice
1 ts vaniljeekstrakt
Ev. farge
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup (eller glukose)
2 ss. vann
1 ts sitronjuice
1 ts vaniljeekstrakt
Ev. farge
Corn syrup er ikke så vanlig i Norge. Jeg fikk Geir på Meny Sandsværveien til å bestille til meg, så det er i bestillingssortimentet til Meny. Det er absolutt verdt å forsøke, det smaker helt fantastisk! Alternativt kan du bruke glukose. Det får du tak i hos noen matbutikker, og på apotek.
Ta bollen bort fra kjelen og miks videre. Jo lengre du mikser, jo stivere blir den. Jeg brukte Kitchen Aid-bollen min over kjelen, og flyttet den så tilbake til maskinen. Der lot jeg den gå ca 5 minutter til. Hold i alle fall på til du merker marengsen begynner å bli kjøligere.
Når den har blitt stiv tilsettes vaniljeekstrakt eller en annen smak du ønsker å ha i kremen. Tilsett også ev. farge.
Jeg tar gjerne av noe av kremen for å farge, og blander fargen i med en ballongvisp.
Denne porsjonen holder til ca 24-30 cupcakes av normal størrelse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar