onsdag 4. juli 2012

Reisebrev fra London, del III.

Cafe Brood sto for lunsj.
Ligger i bunn av trappen når du går ned forbi katedralen.
Jeg er ivrig bloggleser, men nesten utelukkende matblogger. Av og til på min nettvandring, finner jeg perler. En av disse perlene førte meg (indirekte) til London for kort tid siden. Innlegget kan du lese her, og kommer fra Siri som har bloggen ferske(n)muffins.

Hun beskriver et matmarked i London som fristet så veldig. Så da mannen min helt uforberedt tok meg med til London på min 40-årsdag, fant jeg fort fram dette blogginnlegget om markedet jeg hadde så lyst til å se. Fram med undergrunnskartet, og “off we go”!

Markedet heter Borough Market, og ligger rett under London Bridge undergrunnsstasjon. Det er åpent for fullverdig marked torsdag, fredag og lørdag. Vi troppet opp kl 10 på lørdag, selve 40-årsdagen.

Å store eldorado! Dette var ubeskrivelig!! Matboder og gryter og griller og disker med mat og kaker fra ende til annen. Dette er det største og flotteste jeg har sett. Med tanke på at vi var koffertreisende, måtte vi begrense oss noe, men det ble en del med hjem, ja. Dagens beste anbefaling; Ta med sekk! Så slipper du å bære alt i hendene.


Leser du dette, er du antakelig innom her fordi du leser matblogger. Da antar jeg at du liker mat. Skal du noen gang til London på en torsdag, fredag eller lørdag, bør du bruke et par timer (eller mer) her på Borough Market. Det kan dessverre ikke sammenliknes med noe hjemme, foreløpig. Dette var den beste måten jeg kunne tilbringe noen dag på, og ikke minst min 40-årsdag! Min mann er en superhelt! Takk for at du tok meg med til London, kjære!


Neal's Yard Dairy selger utelukkende engelsk kvalitetsost. Enormt utvalg, og om du ikke skal handle så mye, så stikk uansett innom for å se på utvalget og mengdene! Wow.

En ganske stor bit av denne Stilton-osten ble med hjem.Dette konditoriet hadde praktfulle og nydelige brownies og kaker. Jeg kjøpte med tre brownies, og spiste den siste tre dager etter at jeg kom hjem. Like god! Fantastisk brownies med tranebær!


Her kjøpte vi en liter olivenolje av beste sort. Til en ganske annen pris enn hjemme, må jeg si. Sjefen sjøl lot seg gjerne avbilde. Oljesheiken!

Mannen min smaker seg frem til den beste oljen.
Parmesan, salami og andre pølser. Et eldorado for oss som elsker slikt.
Boder på boder med brød, baguetter og kaker. Skulle gjerne smakt på alt, men det lot seg ikke gjøre, dessverre.
Men disse smakte vi på. Om jeg bare hadde hatt oppskriften...

 

7 kommentarer:

Siri sa...

Så fine bilder, Cathrine! Glad du koste deg!

SiwA sa...

Det så ut som Eldorado. Neste gang jeg er i London skal jeg dit...

Anonym sa...

Ser helt fantastisk ut!! Kanskje finner vi et liknende i Spania også??? M

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk, Siri, det gjorde jeg! Og jeg satte så stor pris på blogginnlegget ditt!
Maria: jepp, jeg holder på å sjekke ut tapasbarer!

Anonym sa...

Tapas & Cava!!!!! ;-)

Elisabeth sa...

Jeg elsker Borough Market, spesielt etter å ha funnet ut at trikset er å gå dit sent fredag ettermiddag. Mye mindre folk enn lørdag, like bra utvalg og til dels dumpingpriser idet de begynner å pakke sammen. Heldig meg som har et kjøkken å dra hjem til for å lage mat når jeg er i London :)

Cathrine Møller Øyen sa...

Du er heldig, Elisabeth! Vi bodde på hotell når vi var der. SKulle vært stas å bodd i leilighet, kanskje det er noe å vurdere til sommeren...
Takk fro tipset, veldig lurt med fredag kveld!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...