torsdag 12. juli 2012

Reisebrev fra Paris, del I. Disneyland osv.

Gutta mine foran prinsesseslottet
- ikke helt komfortable med alt det rosa.
Jeg har fått så mye hyggelig respons på innleggene mine om London, og det setter jeg stor pris på. Vi har nylig hjemkommet fra Paris, så jeg bestemte meg for å lage et par innlegg derfra også. En ukes familieferie med Disneyland og Eiffeltårnet i fokus; helt nydelig! Og skal du til, eller ønsker deg en tur til Paris, ja kanskje du kan plukke opp noen tips.

Paris er fantastisk, både for forelskede par, jentegjenger og familieturer. Vi hadde vår bryllupsreise i Paris høsten for snart 8 år siden, og i år kom vi tilbake med en 7-åring… (hehe - det er bare å begynne å telle). Junior hadde mast lenge om Disneyland, og i år fant vi ut at han var stor nok. Helt rikitg, 7 år er midt i blinken. Men det hadde sikkert 4 år og 14 år vært også!


Hotell og beliggenhet:

Min mann ble overlatt ansvaret å finne og booke fly og hotell, så det ble Norwegian til Orly, og hotellet Hotel l’Ellysee Val d’Europe. Fint hotell 30 minutter fra Paris sentrum og 5 minutter fra Disneyland. Vi hadde familierom med to dobbeltsenger. Stort rom, pent og rent, og fantastisk plassering. Jernbanen rett over gata fra det ene hjørnet, og et enormt kjøpesenter over gata fra det andre hjørnet. Gratis buss til Disneyland til og fra hotellet, hvert kvarter.
Val d’Europe er et av de siste stoppene på toglinjen fra Paris, og lett å komme seg til og fra sentrum. Tog hvert 10. minutt fikk vi beskjed om, og det stemte både inn til Paris og hjem. Tog og Metro (undergrunnen i Paris) kan kombineres, og du finner de på samme kart. Kjekt og lett, kjøp et heldagspass og du er sikret.

Kjøpesenteret Val d'Europe er enormt, med over 170 butikker i to etasjer. I tillegg er det er stort restaurantområde i den ene enden, som også er søndagsåpent. Det er også et stort akvarie/Sea life senter der, åpent alle dager. Der hvor kjøpesenteret slutter, begynner Le Village. En egen gate med utelukkende designerbutikker, i Outletformat! Burberry, Ralph Lauren, Armani, D&G, Guess, Samsonite og mange, mange flere. lange køer på sommeren, men verdt et besøk hvis du er i nærheten.

Disneyland:

Disneyland Paris er et eventyr! Vi hadde forhåndsbestilt billetter, og trodde det var lurt. Dessverre, det var det ikke. Ikke bare måtte vi stå i samme kø som de som ikke hadde billett for å hente ut våre billetter, de hadde tilbud i tillegg! 4 dager for prisen av 3. Og vi som hadde kjøpt tredagerspass, jaja. Neste gang skal vi kjøpe billetter på stedet, eller sjekke den offisielle hjemmesiden til Disneyland Paris.

Big Thunder Mountain. Gruvetog ute av kontroll. Parkens lengste kø, skaff deg Fastpass med en gang parken åpner!

 Maten i Disneyland er som de fleste andre parker jeg har vært i, altså elendig! Det er vanskelig å få fatt i noe annet enn pølser og burgere, med mindre du bestiller bord i en av restaurantene deres. Og det blir ganske dyrt… Vi fant løsningen: stikk innom baker’n på hjørnet og kjøp med bagetter og vann. Personalet i parken har ingen ting i mot at du har med egen mat og drikke. Vi kjøpte med oss tre flasker vann, fire bagetter med diverse pålegg, en salat og en Quiche Lorraine, og det kom på under 30 Euro. Og det var mer enn nok til frokost og lunsj til oss tre. Sunnere og bedre enn maten servert i parken, i alle fall.

Disneyland Paris fyller 20 år i år. Det markerer de over hele parken, og gir 4 dager for prisen av 3.

Det er godt med kø og mye folk midt i sommerferien (vår). Vi forsøkte parken på tirsdag, onsdag, søndag og mandag. Hverdagene var å foretrekke, uten tvil. Søndagen var det så mye folk at det var umulig å få med seg noe som helst. Derfor ble det en bonusdag der på mandag, samme dag som vi skulle fly hjem. Det ble en høydare, for da var vi blitt godt kjent og visste hvordan ting fungerte. Beste tips er som følger: kom når det åpner, gå raskt inn til den innerste delen av parken, og kjør alle de aktiviteter du/dere har lyst til der før dere beveger dere utover igjen. Da går du møt strømmen, og det føltes som vi hadde Disneyland litt for oss selv. I tillegg kan du hente ut Fastpass på de mest populære turene. Fastpass er et godkjent køsnikesystem, du får en billett som forteller deg når du skal komme tilbake for din tur. Og da går du rett forbi køen! Mens du venter på din tur, kan du gjøre andre ting. Supert, ikke sant?

På vei inn i eventyrland!

Men Paris er ikke bare Disneyland! Vi var flere dager i Paris sentrum, på toppen av Eiffeltårnet og på båttur på Seinen, blant andre ting. Og vi har spist mye godt, av forskjellig slag. Noe vil jeg omtale i neste reisebrev fra Paris! for litt om mat må vi jo ha i en matblogg, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...