fredag 9. november 2012

Hjemmelaget kyllingtaco

Fredag er som tidligere nevnt tacoaften i Casa Øyen. Det kan lett bli litt ensformig, så derfor er det viktig å variere litt på innholdet og smakene. Du kan variere mye hvis du lager salsa og guacamole selv, og ennå mer hvis du varierer kjøttet du bruker. I butikkene finnes det flere varianter av kyllingtaco, men hvorfor ikke lage den selv? 
Denne varianten er enkel å lage, og skikkelig god. Ny favoritt blant både store og små! Sprø, smakfull kylling som er bakt i ovnen, pakket inn i deilige myke tortillas. 





Du trenger:
1-2 Stangekyllingbryst
1 dl brødsmuler (Panco)
1 dl revet parmesan
1-2 ss tacokrydder
1-2 egg
litt salt og pepper


Sett stekeovnen på 200 grader.
Begynn med å dele kyllingen i strimler.Lag strimlene så store/små som du ønsker selv. Jeg regner ca 100 - 125 gram per person. Et stort bryst er nok til oss tre hjemme.

Pisk sammen eggene med litt salt og nykvernet pepper, ca 1/2 ts av hver. Riv parmesan. Bland den med brødsmulene. Disse brødsmulene får jeg kjøpt i Asiabutikker. De er større og blir sprøere enn griljermel.

Ha i tacokrydder. Jeg lager mitt eget tacokrydder, men har ikke lagt ut oppskrift på det ennå. Jobber nemlig med å perfeksjonere blandingsforholdene, men du kan bruke ca 1 ts paprika, 2 ts spisskummin, 1/2 ts chilipulver (mindre hvis det er sterkt), litt salt, pepper og oregano. Hvis ikke du vil/gidder lage selv, kan du bruke 1-2 ss tacokrydder fra pose. Bland dette godt sammen med parmesan og brødsmuler.


Tørk kyllingfiletene lett med litt papir. Dypp dem så i eggeblandingen først, og så i paneringen. Sørg for at alle sidene er godt panert. Legg de ferdige kyllingstrimlene på et stekebrett. Når alle kyllingbitene er klare, steker du de i ovnen ved 200 grader. Steketiden varierer litt avhengig av størrelsen, men ca 10-12 minutter burde være passe. Del over en av bitene for sikker hets skyld. 


Server umiddelbart med tortillas eller tacoskjell, salsa, guacamole, grønnsaker og eventuelt litt rømme. 
Fiesta!
Oppskrift på en skikkelig god SALSA og GUACAMOLE får du ved å klikke på navnene! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...