Sammen med disse fiskekakene serverte jeg en enkel grønnsakgrateng. Ganske enkelt blomkål og brokkoli i en hvit saus, med litt ost på toppen. Godt, og enkelt.
Fiskekaker:
500 gram fersk tosk
5-7 dl kald melk
2 ss potetmel
litt nyrevet muskatnøtt
salt og pepper
Varm en panne med litt smør eller olje (eller ghee). På middels sterk varme former du kakene med to skjeer i pannen, eller med godt fuktede hender. Stek til kakene får en fin stekeskorpe på begge sider, før du legger de i et ildfast fat og ettersteker de i stekeovnen sammen med gratengen i 5-10 minutter.
Den fiskefarsen vi ikke spiste opp, stekte jeg i pannen før jeg frøys de ned. Så tinet jeg de, før jeg varmet de opp i ovnen når vi skulle spise dem.
Blomkål – og brokkoligrateng:
1/2-1 brokkoli
1/2-1 blomkål
ca 100 gram revet ost med mye smak
5 dl lettmelk
3-4 ss mel
litt revet muskat
litt salt og pepper
Del grønnsakene i buketter, og kok de halvveis i vann med litt salt i. lag en hvit saus av å vispe ut mel i litt kald melk, og spe med resten av melken. Kok opp under omrøring, og la koke i minimum 5 minutter for å bli kvitt melsmaken. Juster med mel/melk etter hvert til du får en litt tykkere hvit saus. Smak til med salt, pepper og litt nyrevet muskatnøtt (eller malt muskat).
Fordel grønnsakene i sausen, ha over i en ildfast form og topp med litt revet ost. Cheddar eller emmentaler passer fint, eller hva du måtte ha i skapet. Stek i ovnen ved ca 200 grader til osten er lett brun.
Server med kokte poteter. Sammen med gratengen hadde vi ikke noe behov for saus eller smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar