Ingredienser til røren:
1 stort egg
150 gram sukker
125 gram yoghurt naturell
25 ml melk
1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker
75 gram smeltet avkjølt smør
200 gram mel
40-50 gram bakekakao
3/4 ts natron
1/4 ts bakepulver
Fyll:
170 gram mykt smør
280 gram melis
220 gram marshmallow fluff
(dette får du kjøpt i velassorterte matbutikker, som Meny)
Pisk egg og sukker lett sammen til en enkel eggedosis (med flatspaden ikke visp). Bland sammen yoghurt, melk og vaniljeekstrakt før du har dette i dosisen. Tilsett smør og miks godt på medium hastighet. Sikt sammen alt det tørre, og tilsett dette i to omganger. Miks godt mellom hver gang. Sett røren kaldt i 20-30 minutter, mens du varmer opp stekeovnen til 170 grader. Lag sirkler som er 3-5 cm, og stek i 10-13 minutter. De skal være spenstige å ta på, men gjennomstekte. Avkjøl på rist til de er helt kalde, før du fyller de.
Mens kakene steker, kan du begynne på fyllet. Miks sammen smør og melis til en luftig smørkrem i en miksmaster med flatspaden (ikke visp) eller håndmikser. Tilsett marshmallow fluff, og øk hastigheten på mikseren til du får en lett og luftig røre. Sett i kjøleskap i 30 minutter for at den skal bli fastere. Hvis du ikke får tak i marshmallow fluff, kan du lage en vaniljesmørkrem i stedet.
Så er det bare å montere; legg sammen to kaker med en god teskje fyll i mellom. De kan serveres med en gang, eller så holder de faktisk godt i en tett boks til dagen etter (hvis du har rester da. Det fikk ikke jeg...)
Da er det bare å ta frem kaffen og si: server og nyt!
6 kommentarer:
Ser litt bedre ut enn de jeg lagde....
Skal lage til deg en gang. De var kjempegode! Det var dine og, men neste gang får du lage ostekrem! :-)
Disse så utrolig gode ut, og så genialt med det stekebrettet.
Ha fortsatt en god sommer :o)
Bea
Takk for det, Bea!
Ser godt ut!
Er dette din oppskrift?
Hei. Nei, det er det ikke. Jeg glemte å referere til utgangspunktet, som er "Bake days" fra Hummingbird Bakery. Det er en utvidet kokebok i forhold til den som er i salg i Norge. Du får den på Amazone.co.uk. Kjempebok!
Legg inn en kommentar