onsdag 27. juli 2011

Sjokolade Whoopie pies.

For en tid tilbake fikk jeg tilsendt et Whoopie pie stekebrett fra USA, har nemlig min egen "levrandør" der... Det har ikke vært så mange bakesjanser i det siste, men så hadde jeg så lyst til å prøve den. Så da måtte tirsdagsjentene bli testsmakere igjen, noe de for øvrig ikke gjør noe særlig av. Det er alltid spennende å prøve noe nytt, og dette var godt og gøy. Men du trenger ikke sånn jålete stekebrett for å lage dette. Bare legg røren i ganske flate sirkler på et bakepapir eller et silikonunderlag før steking, eller sprøyt sirkler med en sprøytepose.

Ingredienser til røren:
1 stort egg
150 gram sukker
125 gram yoghurt naturell
25 ml melk
1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker
75 gram smeltet avkjølt smør
200 gram mel
40-50 gram bakekakao
3/4 ts natron
1/4 ts bakepulver

Fyll:
170 gram mykt smør
280 gram melis
220 gram marshmallow fluff
(dette får du kjøpt i velassorterte matbutikker, som Meny)


Pisk egg og sukker lett sammen til en enkel eggedosis (med flatspaden ikke visp). Bland sammen yoghurt, melk og vaniljeekstrakt før du har dette i dosisen. Tilsett smør og miks godt på medium hastighet. Sikt sammen alt det tørre, og tilsett dette i to omganger. Miks godt mellom hver gang. Sett røren kaldt i 20-30 minutter, mens du varmer opp stekeovnen til 170 grader. Lag sirkler som er 3-5 cm, og stek i 10-13 minutter. De skal være spenstige å ta på, men gjennomstekte. Avkjøl på rist til de er helt kalde, før du fyller de.
Mens kakene steker, kan du begynne på fyllet. Miks sammen smør og melis til en luftig smørkrem i en miksmaster med flatspaden (ikke visp) eller håndmikser. Tilsett marshmallow fluff, og øk hastigheten på mikseren til du får en lett og luftig røre. Sett i kjøleskap i 30 minutter for at den skal bli fastere. Hvis du ikke får tak i marshmallow fluff, kan du lage en vaniljesmørkrem i stedet.
Så er det bare å montere; legg sammen to kaker med en god teskje fyll i mellom. De kan serveres med en gang, eller så holder de faktisk godt i en tett boks til dagen etter (hvis du har rester da. Det fikk ikke jeg...)
Da er det bare å ta frem kaffen og si: server og nyt!

6 kommentarer:

Ellen Kulseng sa...

Ser litt bedre ut enn de jeg lagde....

Cathrine Møller Øyen sa...

Skal lage til deg en gang. De var kjempegode! Det var dine og, men neste gang får du lage ostekrem! :-)

Bea sa...

Disse så utrolig gode ut, og så genialt med det stekebrettet.

Ha fortsatt en god sommer :o)

Bea

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk for det, Bea!

Anonym sa...

Ser godt ut!

Er dette din oppskrift?

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei. Nei, det er det ikke. Jeg glemte å referere til utgangspunktet, som er "Bake days" fra Hummingbird Bakery. Det er en utvidet kokebok i forhold til den som er i salg i Norge. Du får den på Amazone.co.uk. Kjempebok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...