søndag 3. juli 2011

Spansk omelett

I påvente av bedre grillvær, kan man jo lage noe godt og enkelt, for eksempel en skikkelig omelett. Denne er spanskinspirert, og du kan få brukt opp litt rester. De fleste av oss er for dårlige på å bruke rester, men med litt egg, kan den kjedeligste potetbit bli en festlunsj. (eller en enkel middag). Denne omeletten passer som lunsj for fire, eller middag til to – tre. Jeg hadde litt poteter igjen fra gårsdagen, og nok egg, så da er det bare å bruke det en har.

Ingredienser:
2-3 poteter
2-3 vårløk eller litt purre
litt skinke
litt løk
5 egg
litt vann eller melk
en spisspaprika eller annen paprika

Del opp poteter og løk i terninger og vårløk i ringer. Ha litt olje i en panne. Jeg bruker pannen til Tupperware, den er så bra! Bruk gjerne en panne du kan sette i stekeovnen, så er det litt lettere. Ha poteter, løk og vårløk i en panne med litt olje i, og varm dette lett. Det skal ikke brunes. Ha i skinke. Pisk lett sammen 5 egg og noen spiseskjeer vann eller melk, gjerne lokale egg. Jeg bruker nesten alltid egg fra Gry Åmot i Bevergrenda, de er så flotte! (du får dem på Rema i Stasjonsbakken på Kongsberg). Hell over eggene, og vend de lett inn i det andre som ligger i pannen. Legg på paprika til slutt. Du må ikke ha skinke eller vårløk, du kan bruke kjøttrester av nesten hva som helst og andre grønnsaker. Brokkoli er kjempegodt. Ta det du har! Sett så pannen inn i stekeovnen på ca 180 grader. Den er ferdig når alt egget har satt seg. Pass på at det ikke står for lenge, det skal ikke bli “hardkokt”. Spis med brød eller rundstykke. Nam!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...