søndag 16. september 2012

Banan- og sjokoladecupcakes.

I helgen var vi på fest med foreldrene i klassen til Junior. Så utrolig artig å få sjansen til å treffe de andre foreldrene i klassen i litt mer uformell setting! Vi hadde spleisebuffet, med så mye nydelig mat at du skulle tro Hellstrøm hadde vært hjemme hos hver og en av oss og ryddet opp. Jeg bidro med dessert, for jeg var helt rådvill på hva jeg skulle lage. Dermed ble det to slags cupcakes, begge uprøvde fra før. Ganske dristig å lage noe helt nytt når en skal ta det med bort, men det viste seg å være helt uproblematisk.
Disse smakte fortreffelig, og fikk mye skryt. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til banan i kaker, men sammen med kanel og ingefær ble det hverken for søtt eller dominerende. Og så passer det jo så godt med litt krydrede smaker på høsten, syntes jeg av en eller annen grunn.
Dette blir ca 16 cupcakes.


Du trenger:
120 g hvetemel
140 gram sukker
1 ss bakepulver
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
80 g smør
120 ml melk
2 egg
120 g most banan

Sjokoladefrosting:
300 g melis
100 g smør
40 g bakekakao
40 ml helmelk

Sett ovnen på 170 grader over- og undervarme. Gjør klar et muffinsbrett og kle med papirformer.
Bland det tørre sammen i en mikser (ja, det skal være en spiseskje bakepulver), og tilsett smøret i terninger. Kjør dette sammen til en kornete konsistens. Bruk K-spade, Beaterblade eller liknende. Mens mikseren går på lav hastighet tilsetter du melken forsiktig. Sørg for at alt er godt blandet før du tilsetter neste ingrediens. Så har du i eggene og mikser til alt er blandet. Skru av mikseren, og tilsett most banan for hånd. Rør den godt inn. Dette blir en ganske tykk røre.


Fordel røren i formene, ca 2/3 fulle. Jeg bruker en gammeldags iskremskje, da blir alle omtrent like store. Stek i ca 18-20 minutter, men sjekk med en kakepinne om de er ferdige. Mine cupcakes er stort sett perfekte etter 19 minutter, uansett slag.


La kakene avkjøles i 5-7 minutter i formen før du legger de over på en rist til avkjøling. Mens kakene kjøler seg ned, kan du lage frostingen.


Ha melis, kakao og romtemperert smør i en miksebolle, og miks til en jevn masse, også nå skal du bruke K-spade eller Beaterblade. Tilsett melken forsiktig, og så fort den er absorbert, kan du gasse på! Kjør opp tempoet på mikseren, og la den gå i minst 5 minutter. Du skal ha en luftig og fin kre,. Med konsistens som både kan smøre og sprøytes på.


Når kakene er helt avkjølt, kan du ha på toppingen. Jeg brukte en WIltontipp nummer 2D og lagde såkalte «ruffles». Det gjør du ved å ganske enkelt holde tuppen over og presse ut toppingen mens du med små bevegelser lager skikk-sakk-mønster. Ser bra ut, men smaker ennå bedre!!

PS: Oppskriften er hentet fra min favorittbakebok! The hummingbird bakery cookbook. Har for øvrig vært i butikken i London også, det kan du lese om HER.

3 kommentarer:

Havana sa...

Disse så kjempeflotte ut :) smaker sikkert fantastisk!

Cathrine Møller Øyen sa...

De var virkelig nydelige. Du burde prøve...
:-)

PS: Takk for kommentar!!

Christel sa...

De va kjempe gode...eg hadde sjokoladebitar i og eg...mn droppa frostingen...kun for at tida ikkje strakk t ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...