torsdag 13. september 2012

Sataypizza.

Innimellom må vi forsøke å variere i pizzabakingen. Dette var en variant jeg ikke hadde sett for meg før jeg lagde den nydelige Thai biffsalaten med sataysaus. Men erfaringene herfra ble så gode, og plutselig kom jeg på at dette kunne jo overføres til pizza. Marinert biffkjøtt og peanøtter smaker fortreffelig på lørdagspizzaen! Marinaden er det samme som på salaten, ellers er det lite som er spesielt. Annet enn peanøtter da. Prikken over i-en!

Til en stor pizza trenger du:
200-300 gram mørt oksekjøtt (biff)
1 pizzabunn
tomatsaus
revet ost
rødløk
vårløk
rå, usaltede peanøtter
frisk grovhakket koriander

Biffmarinade:
2 ss hakket ingefær
1 rød chili
2 stilker sitrongress fra glass (eller 1 frisk)
2 ss korianderfrø

1 ts sukker
1 ss olje
Skall av en sitron
1 ss sesamolje
Ca 1 dl soyasaus

Begynn med marinaden. Kjør de første ingrediensene i en stavmikser/morter til en pasta, bland så i resten og kjør litt til. Mariner oksekjøtt av biffkvalitet i dette minimum 2 timer. Strimle kjøttet i passe strimler før du har det i marinaden.
Så lager du deigen. Jeg er veldig glad i oppskriften til Trond Moi og gutta i fra boka Jazzpizza, oppskriften og fremgangsmåte finner du HER. Men i det siste har jeg begynt å bytte ut mesteparten av hvetemelet med enten Fibra fullkornsmel fra Mølleren, eller Fullkornsmel fra Regal. Er det uvant med fullkornsmel i pizzaen, kan du halvblande med hvetemel.
Til tomatsaus bruker jeg en hjemmelaget variant, ofte av hermetiske tomater. Den finner du HER.


Før jeg legger topping på pizzaen trenger biffstrimlene en runde i stekepannen. Jeg siler av overskuddsmarinaden, og steker de raskt et par minutter i en varm panne. De skal ikke bli gjennomstekt, for da blir de tørre når de skal inn i ovnen igjen på pizzaen.
Begynn med sausen. Legg et passe tykt lag, jeg bruker ca 1,5 - 2 dl på en stor pizza. Legg så på osten. Her er det ikke noe poeng å ha på store mengder, for det er de andre smakene som skal fremheves. Et par dl er kanskje nok? Fordel så rødløk i strimler og vårløk i ringer, før du topper med biffstrimlene. Til slutt har du på peanøtter. Ha på så mye du selv ønsker, men en knapp dl burde passe.


Stek så i ovnen ved ganske så høy temperatur, jeg bruker å ha ovnen på pizzafunksjon og 250 grader. Da tar det 8-10 minutter til den er perfekt.
Del opp, men før du serverer drysser du over litt finhakket frisk koriander.
Lykke til med sataypizza!

PS: Lurer du på hvor det ble av korianderen? Den lå igjen på benken... Men jeg fikk den på etter at bildene var tatt.

2 kommentarer:

Ina sa...

Hei!
Supre oppskrifter!
Kan man bruke samme marinade til kylling, altså sataypizza med kylling i stedetfor biff?

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Ina.

Beklager utrolig seint svar, men det burde jo gå supert?! Kyllingsatay er jo supergodt! Gi meg en tilbakemelding hvis du prøver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...