onsdag 6. juni 2012

Couscoussalat med granateple.

Jeg leter stadig etter nytt tilbehør til grillen. Sommer er grillmat, men det kan lett bli litt ensformig. Derfor forsker jeg nå på nytt tilbehør som forskjellige salater. Denne dukket opp som et resultat av en kikk på nettet kombinert med en titt i en kokebok om grillmat.

Couscous er en ingrediens som er sterkt undervurdert! Utallige varianter av denne har dukket opp i min søken, og nå skal jeg virkelig forske på disse kombinasjonene. Denne serverte jeg til grillmat 17. mai, og har laget varianter av den etterpå også. Fargene i seg selv er nok til å friste! 

Du trenger:
Ca 2 dl couscous
2 dl varmt vann
en rød paprika
en gul paprika
en oransje paprika
½ - 1 rødløk
8 - 10 tørkede aprikoser
en neve pistasjenøtter
en ½ bunt frisk koriander
15-20 mynteblader
et granateple

Dressing:
saften av en halv sitron
½ dl olivenolje
1ts spisskummen
salt, pepper


Kok opp vannet. Ta kjelen av platen, og rør i couscousen. La den stå og trekke, og avkjøle.
Rens og del opp paprikaene og løken i jevnstore terninger. Hakk urtene og nøttene grovt, og del aprikosene i fire. Bland alt sammen, og lag dressingen.

Press sitronen. Pisk olivenoljen inn i sitronsaften i en tynn stråle. Smak til med salt, pepper og spisskummen. Fordel over salaten, og bland lett.
Granateple er en spennende frukt! Hvert eple inneholder ikke mindre enn 617 små, røde frø. Den enkleste måten å få disse ut, er å dele den i to midt på. Så tar du håndtaket på en sleiv, og banker på utsiden av den halve frukten. Da vil frøene ramle ut etter hvert. Det kan sprute litt saft, så stå over vasken eller noe. På den måten får du ut frøene, men ikke hinnene i skilleveggene. Fordel halvparten av frøene i salaten, og fordel den siste halvparten på toppen, som dekor.

Lekkert og smakfullt til stekt eller grillet kjøtt og kylling.


Noe av inspirasjonen kommer fra Ina og Mat På Bordet, spesielt dressingen. Hun har en flott salat hun kaller Juvelsalat.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...