mandag 22. april 2013

Snickerdoodle

Snickerdoodle er en klassisk amerikansk småkake eller kjeks. Den skal være både sprø og myk på en gang. Smaken er veldig barnevennlig, og så lenge du liker kanel vil du elske disse. Ungene i gata gjorde i alle fall det!

Jeg skjønner ikke hvorfor den ikke er en av klassikerene her hjemme, for den er utrolig enkel å lage, og smaker godt.  Jeg tror denne skal blir en fast del av kosebaksten her i hjemmet fremover, og ikke minst en av de få utvalgt i kakeboksene til jul!


Du trenger:
225 g romtemperert smør
350 gram sukker
 
350 gram mel
2 ts bakepulver
2 store egg
 
2 ts kanel

Sett ovnen på 180 grader hvis du skal steke kakene med en gang. Deigen er enklere å forme hvis du lar den stå i kjøleskapet en stund før du former og steker, men du kan steke med en gang også.

Mål opp smør og sukker, men ta av 2 ts sukker som du setter til side. Kjør smør og sukker hvitt i en mikser, ca 3-4 minutter. Mens dette går, måler du opp mel og bakepulver. Bland dette sammen med en visp, eller sikt det sammen.
Tilsett eggene til smørkremen, ett av gangen. Når de er mikset godt inn, senker du hastigheten på mikseren til laveste, og tilsetter melblandingen litt etter litt. La alt blandes godt, men ikke overmiks.

Nå kan det være en fordel å avkjøle deigen noe, for den kan være for bløt til å rulle baller av. Men jeg fikk det til uten avkjøling, selv om det var lettere etter en time i kjøleskapet.

Bland sammen de to teskjeene med sukker du sparte i stad med 2 teskjeer kanel. Trill deigen til baller på 4-5 cm, og rull dem i sukker- og kanelblandingen.Plasser kakeballene på et stekebrett med bakepapir, med god avstand. Du kan godt trykke de litt flate, men ikke mye. Stek i midten/nest nederst i 12-15 minutter. Prøv deg frem, de skal være lyse ennå, men lett gyllene i kanten.La de hvile på stekebrettet i ett minutt eller to før du legger de over på en rist. De smaker helt klart best samme dag som de er stekt, men i en tett kakeboks kan de holde seg lenge. Eller du kan oppbevare deigen i kjøleskap i opp til en uke, og steke når du har lyst!


Slår an både hos liten og stor!

1 kommentar:

Sol sa...

Oi, disse må jeg prøve!! De så kjempegode ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...