onsdag 29. mai 2013

Torsk med pasta og balsamicosmør

Jeg er ikke så god på å variere fiskerettene mine, dessverre. Vi har noen favoritter, og de går igjen. Men av og til kan det bare være litt nytt tilbehør som er alt som skal til, før en stakkars fiskebit får en ny vår.
Gutta i huset er ikke så glade i kokt potet, så fisken får ofte følge med pasta eller hjemmelaget potetmos. 

Men det er klart det er lov å "sprite opp" pastaen litt. Til stormende jubel fra gutta, nesten så det ble fanfare på kjøkkenet her i dag. Derfor fortet jeg meg å skrive ned oppskriften, så den ikke går i glemmeboka (som så mye annet dessverre har gjort i det siste).


Du trenger:
Torsk eller annen hvit fisk, ca 175-200 gram per person
salt og pepper

Grønnsakspasta:
4-500 gram pasta, gjerne en litt mindre type
½ -1 rød paprika
1 pakke (ca 150 gram) sukkererter
litt smør
salt

Balsamicosmør:
75 gram smør
½ -1 banansjalottløk
1/3 kinesisk hvitløk
2 ts hvitvinseddik
2 ss soyasaus

Pasta og saus er til ca 4 personer.
Sett ovnen på 220 grader. Tørk fiskestykkene lett med litt kjøkkenpapir, og krydre dem med salt og kvernet pepper. Legg fiskestykkene på et ildfast fat, og stek i 8-12 minutter, avhengig av størrelse og tykkelse. Stykkene skal være saftige, men ikke rå i midten.

Kok opp en stor kjele vann. Når vannet koker, tilsetter du salt. Husk at salt ikke skal tilsettes før vannet koker, så unngår du missfarging av kjelene dine. Ha så i pasta, og kok etter anvisning på pakken.

Balsamicosky: Smelt smøret på middels – middels + varme. Rør ofte. La smøret bli lett brunet, du kjenner igjen en karamellaktig lukt, og ser et lyst brunt bunnfall i smøret når det er ferdig. Tilsett så finhakket hvitløk og sjalottløk i tynne skiver. La dette bli lett brunt i smøret (veldig lett brunt), før du tilsetter eddik og soyasaus. Trekk sausen til side om du ikke skal bruke den med en gang. Varm den opp ved servering.

Grønnsakspasta: Kutt paprika i terninger og sukkererter i 3-4. Når pastaen begynner å bli ferdig, gjør du klar grønnsakene. Fres de lett i litt smør eller nøytral olje, bare ett minutt eller så. Det skal bli varmt, men beholde friskheten og tyggemotstanden. I mellomtiden har du slått vannet av pastaen, og nå vender du pasta sammen med grønnsakene, og en liten spiseskje smør. Varm opp skyen. Bruk gjerne litt grovkvernet pepper over til sist.

Server umiddelbart, og motta hurrarop og flaggborg!


1 kommentar:

W sa...

Dette så kjempegodt ut! Fint med tips for hvit fisk. Synes så lett det blir tradisjonsversjonen (råkost, potet og smør) når fantasien ikke strekker til her i gården.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...