onsdag 2. mai 2012

Kyllingsalat med bringebær og mango.

Jeg var så heldig å ha en venninne på besøk i helga. Vi hadde planlagt gåtur i skogen og en enkel lunsj etterpå. Så etter en deilig gåtur i fint vær, kastet jeg sammen en enkel (men litt planlagt salat). Dette var en fulltreffer! Deilig salat, friske bær, litt avokado, og noen dråper god balsamico på toppen. Også litt god kylling, denne gangen kyllingbryst fra Jacobs. De var jammen tomme for Stangekylling på butikken, men Jacobs sin var ikke å forakte!Dette trenger du til to personer:
et stort eller to små kyllingfileter
isbergsalat
crispersalat
1 avokado
1 mango
3-4 vårløk
½ rød spisspaprika
ca 100 gram bringebær
ev. noen store krutonger
god balsamico


Sett ovnen på 200 grader. Tørk lett av kyllingen med et tørkepapir, og krydre lett på begge sider med litt salt og pepper. Stek kyllingen i litt olje ved middels varme på begge sider. Ha kyllingen over i et ildfast fat med lokk, og sett den i ovnen i ca 10 minutter til den er ferdig men ikke tørr. Den blir saftigere i ovnen enn om du steker den ferdig i pannen. La den hvile mens du gjør klar grønnsakene.
Vask og tørk salaten, gjerne i en salatslynge. Riv den i grove biter, og fordel i to pastaasjetter eller liknende. Del mango og avokado i biter, og fordel over. Rens paprika, og skjær i strimler. Vårløken kapper jeg i skiver på ca ½ cm. Del så kyllingen i skiver, og ha dette på toppen. Til sist strør du bringebær på, og ringler litt balsamico over. Eller annen dressing om du ønsker det! Og liker du krutonger, kan du ha over en neve av dem og.
Dette er sunt og godt, og bringebærene gir en frisk og deilig smak til salaten. Bli ikke overrasket om du får masse skryt!! Det fikk jeg!


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...