tirsdag 15. mai 2012

Minestronesuppe

Dette er en enkel og god suppe du kan lage til få eller mange. Jeg skulle servere lunsj til mange i helga, og da var det enkelt å lage en stor kjele minestronesuppe. Og sammen med det eltefrie brødet jeg bakte med parmesan, ble dette et smakfullt og godt mottatt måltid!
Jeg hadde fått oppskriften på suppen av en venninne for mange år siden, og visste ikke helt hvor mange den rakk til. Så jeg tenkte at her må jeg i alle fall doble. Men du store, for en mengde vi fikk! Det ble suppe til 10 voksne og ennå var det flere lunsjer og middager igjen til oss her i huset!
Jeg gjengir oppskriften i enkel porsjon, det er til ca 6 personer ville jeg gjette på. Den er selvfølgelig ikke som originalen lengre, for jeg er ikke så god på å følge oppskrifter slavisk. Legge til litt her og trekke fra litt der, og plutselig ser det hele litt annerledes ut.
Jeg fikk mye skryt for suppen, og i tillegg syntes jeg den var skikkelig god selv også!


Du trenger:
2 gulrøtter
¼ selleriknoll
1 liten purre
2 små løk
3 små - middels poteter
3-4 fedd hvitløk eller en kinesisk hvitløk
ca 200 gram bacon
200 gram karbonadedeig
3 ss tomatpure
1-2 ss buljongpulver eller 1-2 terninger
2-3 liter vann
100-150 gram pasta
litt olje

Begynn med å kutte opp grønnsakene “Julienne”. Det betyr fyrstikkstore stimler. Det tar litt tid, men blir så lekkert! Finhakk hvitløken.
Begynn med å steke bacon og karbonadedeig. Bacon i terninger eller småbiter. Legg til side. Fres så hvitløken i resten av baconfettet, ev med litt olje også. Det må ikke bli svidd. Ha i tomatpure, og fres det med litt. Tilsett grønnsakene og la de surre et øyeblikk før du har i vannet. Begynn med 1.5 liter. Kok opp, og ha i buljongpulver. Smak deg frem etter hvert. Jeg bruker ikke ytterligere salt i, for det er en del salt i bacon og buljongen.
Når suppen har kokt opp, har du i pasta. Jeg brukte noen nydelige pastaskjell fra Sicilia, men du kan i prinsippet bruke hva som helst. Bruker du spagetti, bør du knekke den opp. Fyll etter med vann til du får passe mengde. Det er opp til deg hvor tynn du vil ha den.
Når grønnsakene er knapt møre og pastaen er “Al dente” er suppen klar. Serveres med godt brød, og i godt selskap!!


Her ser du det deilige brødet jeg bakte til min suppe!


Hvis du skal gjøre klar suppen dagen før kan du løse det slik: følg oppskriften frem til du skal ha i vann, men ha da i ca 7 dl. Kok opp og ta umiddelbart av plata. Ha så i kaldt vann til riktig mengde, og sett suppen kaldt. Slik stopper du kokeprosessen før grønnsakene blir møre. Da kan du tilsette pasta når du varmer den opp igjen, og alt er ferdig på samme tid. Smart, ikke sant? Og veldig deilig når en har gjester.
Bon apetit!

2 kommentarer:

Christina sa...

Takk for en veldig inspirerende blogg Cathrine :-) Nå sitter jeg på jobben, og har funnet frem middags oppskriftere for hele neste uke. Takker være deg :-) God helg.
Hilsen Christina (nabo')

Cathrine Møller Øyen sa...

Tusen takk, Christina!!!! Så hyggelig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...