Nå har både nykål og asparges kommet i butikken. Nam! Jeg klarte ikke velge, så det ble begge deles. Sammen med en serrano innpakket kyllingfilet smakte det av vår og sommer og alt som er godt!
Ingredienser:
en kyllingfilet per person
2 skiver serranoskinke per kyllingfilet
litt pepper/sitronpepper
en kyllingfilet per person
2 skiver serranoskinke per kyllingfilet
litt pepper/sitronpepper
Klargjør aspargesen. Knekk av den nederste biten. Den knekker av seg selv, bare ta tak i bunnen og knekk på det laveste punktet som lar seg knekke. Vanligvis ca 3 cm fra bunnen. Skrell eventuelt den nedre delen. Kok i godt saltet vann, en drøy teskje salt per liter vann. Kok aspargesen i 2-4 minutter. Den skal gi litt etter når du klemmer på den, men likevel være så fast at den ikke bøyer seg når du holder den opp. Når aspargesen er ferdig, skyll den raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Så er det dette med timing: øvelse gjør mester… Kyllingen hviler mens du gjør klart resten. Kålen tar litt mer tid enn aspargesen. Og det er viktig å ikke overkoke noe.
2 kommentarer:
Dette så helt utrolig godt ut Cathrine, tror jeg prøver dette på søndag :-)
Takk for det! Det blir kjempegodt, kos deg!
Legg inn en kommentar