tirsdag 3. mai 2011

Serranokylling med nykål og asparges.

Kylling med serranoskinke, nykål og asparges.
Nå har både nykål og asparges kommet i butikken. Nam! Jeg klarte ikke velge, så det ble begge deles. Sammen med en serrano innpakket kyllingfilet smakte det av vår og sommer og alt som er godt!


Ingredienser:
en kyllingfilet per person
2 skiver serranoskinke per kyllingfilet
litt pepper/sitronpepper

Sett ovnen på 200 grader. Krydre kyllingfiletene lett med pepper eller en pepperblanding, men unngå salt. Serranoskinken er salt nok. Brun kyllingen raskt på hver side i en varm stekepanne. Mens de brunes, legges skinken klar. Ta løs to skiver skinke, og legg dem med overlapp på fjøla. Legg kyllingen oppå, og pakk rundt skinken. Legg den i et ildfast fat med skjøten ned. Stekes i ovnen i ca 10 minutter. Ta de ut, og la de hvile mens jeg gjør klar tilbehøret, og legger opp på asjetter/fat. Mens kyllingen står i ovnen, gjør jeg klart grønnsakene. Ta av de ytterste bladene på nykålen, ved behov. Del den opp i båter, la en del av kjernen være ved på hver båt. Dette hindrer at du får kålstuing i kjelen i stedet for deilig lettkokt kål. Kok i saltet vann med en klatt meierismør. Ikke juks her, det er viktig at det er skikkelig smør.
Klargjør aspargesen. Knekk av den nederste biten. Den knekker av seg selv, bare ta tak i bunnen og knekk på det laveste punktet som lar seg knekke. Vanligvis ca 3 cm fra bunnen. Skrell eventuelt den nedre delen. Kok i godt saltet vann, en drøy teskje salt per liter vann. Kok aspargesen i 2-4 minutter. Den skal gi litt etter når du klemmer på den, men likevel være så fast at den ikke bøyer seg når du holder den opp. Når aspargesen er ferdig, skyll den raskt i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Så er det dette med timing: øvelse gjør mester… Kyllingen hviler mens du gjør klart resten. Kålen tar litt mer tid enn aspargesen. Og det er viktig å ikke overkoke noe. Så er det bare å legge opp, og spise. Jeg høvler litt parmesan over aspargesen. Det hører til. Du kan ev dryppe litt smeltet smør over og, men kålen smaker akkurat litt smørdampet av smøret i kokevannet.
Spis og nyt!

2 kommentarer:

Hege Anita sa...

Dette så helt utrolig godt ut Cathrine, tror jeg prøver dette på søndag :-)

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk for det! Det blir kjempegodt, kos deg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...