Jeg kom over Prior sine “Rolls-Roys” produkter, LIVÈCHE-kylling. “Dette må prøves”, tenkte jeg, og kjøpte 5 lår.(vet aldri hvem som kommer på middag…) De var jammen store, 500 gram + hver. Så til oss tre holdt det i grunn med to.
Jeg har for øvrig nylig oppdaget gleden av å kunne lage en god risotto, så da ble det sopprisotto til. Og brokkoli, Juniors favoritt.
Ingredienser kylling:
Nok kylling – det er så avhengig av størrelsen
olivenolje
sitron – gjerne økologisk
salt og pepper
(rosmarin)
Press ca en halv sitron over kyllingen, og riv skallet av ½ - 1 sitron over. Ringle lett over litt olivenolje, og dryss med kvernet pepper og Maldonsalt. Jeg haket også over noen rosmarinkvister.
Mens kyllingen står i ovnen, lager du risottoen. Til den trenger du:
Ingredienser risotto:
Ca 2 dl risottoris
ca 8-10 dl kyllingkraft
(kyllingbuljong + kokende vann)
½ gul løk
½ kinesisk hvitløk
2 ss god olivenolje
2 ss mykt smør
1 dl revet parmesan
en god håndfull tørket sopp
(jeg hadde tørket kongeøsterssopp)
noen timiankvister
Hvis du ikke har tørket sopp, kan du bruke et par hundre gram blandet sopp som du deler i terninger og rister lett i en panne med litt smør eller olje.
2 kommentarer:
Dette så nydelig ut, tester det ut i helgen :-)
Klem Christina
Legg inn en kommentar