søndag 1. mai 2011

Sitronkylling med sopprisotto

Kylling er ikke bare kylling. Og kyllingfilet er ikke eneste kyllingen. Mamma er rå på å bruke kyllinglår, og lager de beste “Gnagekyllingene” Junior vet om. Da er han skikkelig hulemann, og spiser med fingrene og gnager rett fra beinet.
Jeg kom over Prior sine “Rolls-Roys” produkter, LIVÈCHE-kylling. “Dette må prøves”, tenkte jeg, og kjøpte 5 lår.(vet aldri hvem som kommer på middag…) De var jammen store, 500 gram + hver. Så til oss tre holdt det i grunn med to.
Jeg har for øvrig nylig oppdaget gleden av å kunne lage en god risotto, så da ble det sopprisotto til. Og brokkoli, Juniors favoritt.


Ingredienser kylling:
Nok kylling – det er så avhengig av størrelsen
olivenolje
sitron – gjerne økologisk
salt og pepper
(rosmarin)

Tørk av kyllingen med et papir. Legg den i en form smurt med litt god olje. Jeg deler stykkene i to, for jeg syntes de var litt store.
Press ca en halv sitron over kyllingen, og riv skallet av ½ - 1 sitron over. Ringle lett over litt olivenolje, og dryss med kvernet pepper og Maldonsalt. Jeg haket også over noen rosmarinkvister. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter. For å sjekke om kyllingen er ferdig, stikker du en spiss kniv inn i ved beinet et kjøttfullt sted. Er kraften som pipler ut klar, er kyllingen ferdig.Mens kyllingen står i ovnen, lager du risottoen. Til den trenger du:
Ingredienser risotto:
Ca 2 dl risottoris
ca 8-10 dl kyllingkraft
(kyllingbuljong + kokende vann)
½ gul løk
½ kinesisk hvitløk
2 ss god olivenolje
2 ss mykt smør
1 dl revet parmesan
en god håndfull tørket sopp
(jeg hadde tørket kongeøsterssopp)
noen timiankvister

Start med å frese finhakket løk og hvitløk lett i oljen i en tykkbunnet kjele.Tilsett risen og soppen, og la dette være med en stund. Men ikke la det bli brunt, det skal kun bli varmt.
Hvis du ikke har tørket sopp, kan du bruke et par hundre gram blandet sopp som du deler i terninger og rister lett i en panne med litt smør eller olje. Begynn å tilsette væsken i små mengder, 1-2 dl av gangen. La det koke nesten helt inn mellom hver tilsetting av væsken. Når risen er al dente, og all væsken er absorbert, tilsetter du smøret, parmesan, hakket timian, salt og pepper. La risottoen hvile i et par minutter mens du setter kyllingen på bordet og fanger mann og barn.
Pynt med grønt, og riv over litt parmesan til slutt. Server og nyt!

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Christina sa...

Dette så nydelig ut, tester det ut i helgen :-)
Klem Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...