Ingredienser risotto:
Ca 2 dl risottoris
2 dl tørr hvitvin (valgfritt, ev 2 dl mer kraft)
ca 6-8 dl kyllingkraft
(kyllingbuljong + kokende vann)
½ gul løk
½ kinesisk hvitløk
2 ss god olivenolje
2 ss mykt smør
1 dl revet parmesan
en god håndfull tørket sopp eller litt ristet frisk sopp
(jeg hadde tørket kongeøsterssopp)
noen timiankvister
Start med å varme opp kraft, eller koke opp vann med buljong i en kjele. Denne har du stående på plata hele tiden, og holder den varm.
I en annen kjele freser du finhakket løk og hvitløk lett i oljen (en tykkbunnet kjele).Tilsett risen og soppen (hvis det er tørket sopp), og la dette være med en stund. Men ikke la det bli brunt, det skal kun bli varmt.
Hvis du ikke har tørket sopp, kan du bruke et par hundre gram blandet sopp som du deler i terninger og rister lett i en panne med litt smør eller olje. Så lar du soppen hvile mens du koker risottoen. Begynn å tilsette hvitvinen. Når den har kokt nesten helt inn, tilsetter du væsken i små mengder, 1-2 dl av gangen. La det koke nesten helt inn mellom hver tilsetting av væsken. Når risen er al dente, og all væsken er absorbert, tilsetter du smøret, parmesan, hakket timian, salt og pepper. Hvis du bruker ristet sopp, eller andre ting som aspages, tomat, paprika osv, tilsettes dette nå. La risottoen hvile i et par minutter mens du gjør ferdig den andre maten og fanger mann og barn.
Pynt med grønt, og riv over litt parmesan til slutt. Server og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar