For en suksess! Endelig en pizzarevolusjon! Heretter blir det flere slike.
Jeg er trofast mot Trond Moi i pizzaverdene. Hans oppskrift på deig syntes jeg er perfekt. Den har jeg beskrevet før, du kan se den her: http://cathrineoyen.blogspot.com/2011/04/kyllingpizza.html#more
1/2 boks creme fraiche
1/4 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
basilikum, finhakket
salt og pepper
Garnityr
2 kyllingfileter, lett stekte
salt og pepper
1 boks cherrytomater, delt i to
rødløk i båter
1 mozzarella, i skiver eller en god osteblanding
litt olivenolje
pepper
basilikum, finsnittet
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de raskt i en middels varm panne (de skal ikke være helt gjennomstekt).
Hakk hvitløk og urter i en Herb Chopper eller finhakk det på fjøla.
Bland sammen ingrediensene til pizzasausen og smør den utover deigen.
Fordel kylling, cherrytomater, mozzarella eller ost, og rødløk, og krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt maldonsalt. Mannen er ikke så glad i mozzarella, så han får en god osteblanding på. Vi hadde nok litt mye ost, med tanke på at sausen også er melkebasert.
Stekes ved ca 250 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt.
Vi lagde også en juniorvennlig variant med pølse, det er hans favoritt. Og mannen insisterte på å prøve en med serranoskinke, det ble nydelig. Oppskrift på den kommer neste gang.
Fordel strimlet frisk basilikum over, ringle litt god olivenolje over og server!
Spis og nyt!
Utgangspunktet til sausen kommer fra Trines matblogg, den kan du se her: http://trinesmatblogg.no/
4 kommentarer:
GODTTTTT :)
M:)
Hei Cathrine, nå prøver jeg meg på denne pizzaen med litt egen vri. Din ser ihvertfall kjempegod ut!!
Det var godt, ja. Herer det bare å trikse sine egne varianter, Lene. Godt blir det!!
Kvit pizza vart ein suksess her i heimen og...sjølv om eg var bittelitt skeptisk i utgangspunktet. No har eg laga fleire variantar, og det smakar like godt kvar gang:o))
Legg inn en kommentar