Junior elsker frukt og bær, og spesielt jordbær. Så jeg tok med to kurver, en til han og en til meg og husbonden. Men det ble ikke stort på oss voksne, for jeg kom til å tenke på at jeg ikke kunne huske å ha laget cupcakes med friske jordbær før. Og så skulle jeg jo få tirsdagsjentene på besøk i åttetiden, for litt skravling og “Frustrerte Fruer”. Trengte ikke mer enn det, før jeg fikk lyst til å kaste meg over Kitchen Aid’en.
Som sagt så gjort! Jeg surfet blogger og kokebøker en liten stund, før jeg kom frem til min variant av blandingsforholdene. Og det fungerte kjempefint! Denne skal jeg absolutt lage igjen!
Som sagt så gjort! Jeg surfet blogger og kokebøker en liten stund, før jeg kom frem til min variant av blandingsforholdene. Og det fungerte kjempefint! Denne skal jeg absolutt lage igjen!
Ingredienser:
235 gram mykt smør
235 gram sukker
4 egg
210 gram hvetemel
20 gram maisenna
1 ts bakepulver
1-2 ts vaniljeekstrakt
125 gram jordbær i biter
en liten skvis med sitronen
Begynn med å kjøre smør og sukker hvitt, som det heter. Det blir jo ikke hvitt, men det skal få en luftigere konsistens. Mens maskinen går på medium-lav hastighet, tilsettes ett egg av gangen. Sørg for at hver egg blir blandet skikkelig inn før du tilsetter neste. Hvis røren truer med å “sprekke”, altså skille seg, tilsetter du forsiktig en spiseskje av melet.
Jeg testet ut varmluft, 160 grader i 20 minutter. Prøv deg fram med en kakenål, de må ikke stå for lenge, da blir de tørre! 180 grader C i vanlig over- og undervarme.
Jentene ble veldig begeistret, og jeg har allerede lovet å lage slike til en av døtrenes bursdag! Kult, te-party for 9åringer!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar