søndag 16. oktober 2011

Bringebærostekake med browniesbunn.


Denne kaken kommer fra min favorittbakebok, The hummingbird bakery cookbook. Jeg fikk den anbefalt av en av mine favorittekspeditører på Traktøren Kongsberg. (for øvrig er alle ekspeditører der mine favoritter, for det er verdens beste butikk!). Jeg hadde hatt boken en god stund før jeg bakte den, men dette kan bli en gjenganger! Mannen elsker alt med bringebær og krem, og jeg elsker alt med bringebær og sjokolade. Så da passet denne fint til mannens bursdagsfeiring. Den falt i smak hos liten og stor! Oppskriften er ikke vanskelig, men det er tre prosesser. Først brownies, så ostekake, og til slutt bringebærkrem. Mmmm! Og fordelen? Den er best når du lager den dagen før!


Brownien:
200 gram mørk sjokolade
200 gram smør
250 gram melis
3 egg
110 gram mel

Sett ovnen på 170 grader. Smelt sjokoladen i et vannbad. Avkjøl noe. Rør smør og melis hvitt i en mikser. Tilsett eggene, ett av gangen, og bland helt inn mellom hver gang. Tilsett mel litt av gangen, og bland helt inn mellom hver gang. Tilsett sjokoladen i en tynn stråle, og miks grundig. Ha røren over i en bakepapirkledt form ca 33x23x5 cm. Jeg bruker min høyt elskede lasagneform fra Ultra pro – Tupperware. Fordel deigen utover med en spatel.Ostekaken:
400 gram kremost (eks Philadelphia)
150 gram melis
1/2 teskje vaniljeekstrakt eller ekte vaniljesukker
2 egg

Miks kremost, melis og vanilje i en mikser med spaden (ikke hvisp) på lav hastighet til det er blandet til en myk og tykk masse. Tilsett ett egg av gangen, mens mikseren går. Når alt er blandet, KAN du kjøre den litt ekstra på høy hastighet hvis du ønsker en luftigere masse, men ikke overmiks! Jeg mikset den ikke noe ekstra. Fordel ostekremen med en skje. Det kan umiddelbart se litt lite ut, men etter at det er stekt, blir den en perfekt balanse mellom ostekake og brownies.
Stek kaken i ovnen i 35-50 minutter. Senter av kaken skal fremdeles være blekt, mens kantene skal være lett brunet og ostekaken kjennes fast ut. La denne avkjøle fullstendig, før du dekker den til og setter i kjøleskap i minst to timer, eller helst over natten.Bringebærkrem:
300 ml kremfløte
100 gram melis
150 gram bringebær
og litt bringebær til dekorasjon

Ha kremfløten, melis og bringebær i en mikser, og visp til en fast men ikke stiv krem. Ha kaken ut av formen, legg den på et fat og ha på kremen. Server og nyyyyyyt!13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Skal prøve å bake denne deilige kaka. Bare lurte på: steker du brownien først? Før ostekremen?
Gleder meg til å prøve nam :)
God helg :)

Cathrine Møller Øyen sa...

I utgangspuntet skal du ikke teke brownien først, men jeg var litt i tvil. Så jeg tror jeg stekte den litt først, ca 10 minutter. Men det står ikke i oppskriften, så du skal ikke behøve den. Venninna mi bakte den etterpå, og hun forstekte ikke brownien. Den var like herlig!
Lykke til! Håper den smaker!
Cathrine

Cathrine Møller Øyen sa...

SKal stå "Steke" ikke "teke"!

Anonym sa...

Denne var så fristende at jeg måtte prøve.. Ååh, for en kake! Fantastisk god! Den falt virkelig i smak hos oss! Takk for god oppskrift, denne kommer jeg til å bake flere ganger! :)

Cathrine Møller Øyen sa...

Så hyggelig!! Ja, det er en "høydare". Hvis du ikke har den, kan jeg anbefale boken den er hentet fra, "The Hummingbird bakery cookbook".

Anonym sa...

Dette ser ut som verdens beste kake... alt det beste i en pakke :)

Har et spm før jeg lager den: Tror du jeg kan bruke frosne bringebær? Ser for meg at kremen ikke blir stiv da?

Hilsen Tone

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Tone.
Beklager seint svar. Jeg har forsøkt med frosne bringebær, og det fungerer fint. Bare tin de først, og unngå å bruke saften som ev. renner av. Hadde og trodd det ble for rennende, men det fungerte fint!
Lykke til!!

Anonym sa...

Tenkte å prøve denne nå..
Oppdager selvsagt NÅ at det står "rør smør og sukker hvitt". Men i oppskriften står det melis... Betyr det at det er feil i oppskriften, eller i fremgangsmåten?

Takk for en flott blogg!

Hilsen Mona

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Mona.
Beklager utydeligheten, det er riktig med melis. Jeg tenker at melis er sukker, og derfor ble dette veldig dumt. Skal rette det i teksten med en gang!
Lykke til med bakingen, håper du fikk/får et vellykket resultat!
Mvh Cathrine.

Anonym sa...

Det ordna seg, jeg brukte melis. Alle på jobben og jeg er enige om at dette er den nye favorittkaka. Nam Nam. Tusen takk!
Mona

Anonym sa...

Hei! Hva skjer hvis jeg bruker vispen på mikseren? Jeg har nemlig ikke spade, og tenker å lage den til dåpen på søndag! Er det noe annet jeg kan bruke, eller går det greit likevel?`evt bruke slikkepott e.l.? Vet ikke hva spaden er til heller jeg da.
mvh christine

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Christine.
Det er et poeng å ikke vispe for mye luft inn i ostekremen (jeg regner med at det er den prosessen du refererer til).
Spaden jeg skriver om, er det flate bladet med to-tre "stenger" inni, kan se ut som en K inni, derav navnet K-spade. Hvis du har en skikkelig mikser, fulgte det med en K-spade, en deigkrog og en visp, tenker jeg. Har du en håndmikser, finnes det nok ikke noe tilsvarende til dette. Da bruker du vispene med forsiktighet, så det ikke blir en luftig krem av dette. Og så supplerer du med slikkepott/røresleiv.

Tror dette går supert, lykke til med dåp!!!!

Sexy Sadie sa...

Jeg er litt sein til festen her, men jeg prøvde oppskriften for nylig og Gud, det var fantastisk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...