Tipset til oppskriften er å konvertere til ml hvis du ikke har et amerikansk målesett. Det har jeg, så jeg har ikke regnet dette om. Men en cup er 2.36 dl, altså nærmere 2,4 dl. Og jeg bruker cups når jeg måler alle ingrediensene, også smør og mel. Jeg har forsøkt å konvertere dette til vekt, men det ble veldig feil! Alt for lite mel, og alle forholdene var gale. Så bruk dl og ml, det fungerer.
Ingredienser:
1 cup mykt smør
1 cup sukker
1/2 cup brunt sukker,
2 egg
2 cups hakket sjokolade (en stor plate Daimsjokolade er passe)
2 1/3 cups mel
1 teskje salt (2 hvis du bruker usaltet smør)
2 teskje vaniljeekstrakt (eller samme mengde ekte vaniljesukker)
1 teskje natron
Forvarm ovnen til 375 F, (190 grader). Miks sammen mykt smør, sukkeret, eggene og vaniljen til en jevn kremete deig. Bland sammen mel, salt og natron, og ha dette gradvis I deigen mens mikseren går sakte.
mmmmm... Daim..
Når alt er blandet, vender du inn sjokolade (og ev. nøtter). Bruk to teskjeer og sett topper på et stekebrett, eller rull baller som du setter i passe avstand. Husk stekeunderlag eller bakepapir. Stek circa 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Hvis du ikke skal bruke alt med en gang, kan du fryse ned resten av deigen. Enten som baller (frys de da på et brett først, og så ha de over i en pose eller boks) eller rull ut en pølse og pakk den inn. Da kan du skjære skiver og steke etter hvert. De beste cookiesene er de som er nystekte. Alle jeg kjenner får “fot” på disse her, de er nydelige!! Og hva passer vel bedre til fredagskosen? Nyt!
2 kommentarer:
Jeg vil lage denne!!
Men jeg skjønner ikke "cups" systemet.. har du noen nøyaktige mål?
Hei!
Som det står i oppskriften, er en "cup" ca 2,4 dl. Da blir 1 1/2 cup 3.6 dl osv.
Husk å pakke sukker og smør godt, så det ikke blir luftbobler.
Lykke til!
Legg inn en kommentar