torsdag 10. november 2011

Grønnsaklapskaus

Vi er opptatt av sunn hverdagsmat om dagen, og utfordringen er å ikke ty for mye til Toro og andre ferdigprodukter. Suppelapskaus er superenkel og god høstmat, og kan like gjerne lages selv som fra pose. Likevel, en pose frossen lapskausblanding er en god erstatning til å rense og kutte grønnsakene selv. Jeg har laget med svin ytrefilet, men her kan du bruke hva du vil. En annen favoritt hos oss, er rett og slett å dele opp Mager middagspølse.Til 4 personer trenger du:
4 gulrøtter
en middels kålrot
en persillerot
4-6 store poteter
500 gram rent svinekjøtt som ytrefilet
1-2 buljongterninger
vann
litt frisk timian
ev. salt og pepper


Rens og del opp grønnsakene i terninger. Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet lett i en gryte i 1 ss olje. Ha i en buljongterning (start med en og smak deg fram), og omtrent 1 liter vann. Ha i grønnsakene, og kok opp. Smak til. Hvis du trenger mer smak, ha i litt mer buljongterning, eventuelt litt salt og pepper. Her er Maggi kjøttbuljong fra okse den aller aller beste!
La dette småkoke til grønnsakene er møre. Legg opp på en dyp tallerken, og klipp litt frisk timian over. Server, og nyt middagen. Sunt, godt og hjemmelaget!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...