Nå til guacamolen: den du kjøper på boks inneholder ca 1,5 % avocado! Min inneholder godt over 50 %! Den er uten tilsetningsstoffer, og du kan bestemme selv hva du vil ha i. Oppskriften kommer fra min manns meksikanske kollega Gerardo. Som han sier, er det noe du ikke liker, kutt det ut. Er det noe du liker mer av, tilsett ekstra. Rimelig pragmatisk. Gerardo hadde ikke crème fraiche i, og heller ikke hvitløk. Jeg valgte å ha dette i likevel, for det syntes jeg var godt. Sett i gang, dette er utrolig enkelt og kjempegodt! Og i tillegg kommer bonusen: det er sunt!
Du trenger:
1 løk
1-2 tomater
2 lime
1-2 ss crème fraiche
hakket frisk koriander
ca ½ rød chili
1-2 hvitløkfedd
salt
Tilsett limejuice. Du trenger ikke ha i limejuice fra to lime med en gang. Begynn med saft fra en, og smak deg fram. Jeg vil ha litt spark i min guacamole, så jeg har til slutt i en halv hakket chili (du velger selv om du vil ha med frø) sammen med de hakkede korianderbladene og hakket hvitløk. For å runde av, tilsetter jeg litt crème fraiche, 1-2 spiseskjeer. Smak til med salt, og bland alt godt. La en eller to av avokadosteinene ligge i guacamolen, det gjør at den holder seg frisk og grønn lengre. Dekk bollen med plastfilm til du er klar til å servere.
Server fullkornstortillas med crispy chicken, salat, salsa, rømme og guacamole. Siden det er tomater og løk i guacamolen, trenger du ikke nødvendigvis ekstra grønnsaker til tortillasene, men her bruker jo alle stort sett det de vil.
God tacofredag!
2 kommentarer:
Er det ikke lett å bruke quicksjef 3 på den? eller smoothchopper? ser veldig yummi ut<,9
Jeg bruker i utgangspunktet Tupperwares Quick Chef III til dette, Vivian :-)
Men denne gangen brukte jeg grønnsakmoseren til Tupperware!
He-he, det blir en del Tupperware...
Legg inn en kommentar