Krydderet bestemmer du også selv, men her er mitt forslag.
Tomater, ca 4 kilo
2-3 store løk
4-6 hvitløkfedd
en potte basilikum
litt timian
litt salt, pepper og sukker
en skvis sitron
Først velger jeg å flå tomatene. Dette er jo forsåvidt valgfritt, men jeg liker ikke så godt tomatskinn i sausen. Begynn med å skjære et lite kryss i bunnen av tomatene. Kok opp vann i en kjele, og lag en bolle med isvann. Ha tre og tre tomater ned i det kokende vannet, og la de ligge i 45-60 sekunder. Ha de opp, og rett over i isvannet. Ta de opp av isvannet, og skrell lett av skinnet.
Del tomatene i terninger. Del opp løken og hvitløken, og fres dette i god olje i en romslig kjele. Når dette er mykt, men ikke brunstekt, har du i tomatene. Jeg hadde også i en teskje med italiensk krydder. Det er ikke sikkert det er nødvendig med væske, men ved behov kan du ta i litt vann.
La dette putre på ovnen en god stund. Smak til med salt, pepper og sitron. Sukker får frem sødmen i tomatene, så ha i en teskje eller to med sukker, gjerne brunt sukker. Helt mot slutten tilsettes hakkede urter. Jeg foretrekker mye basilkum og noe timian, men her tar du bare i det du liker selv!
Avkjøl, og frys ned i porsjonspakker. Jeg har laget porsjoner på 3 og 4 desiliter, det passer akkurat til oss. 3 dl til pizza, 4 til pasta.
Og tenk deg selv; nærmere naturen kommer du ikke!
2 kommentarer:
Hei Chatrine! :)
Så koselig du vil være med på giveawayen på matbloggen min!
Og så flott matblogg du har selv :)
Håper det ikke gjøre noe om jeg legger deg til i blogglisten min over fine matblogger på bloggen min:)
Mvh swimzy
Tusen takk, Swimzy!
Jeg har lagt til deg på blogglisten min og!
God helg!
Legg inn en kommentar