mandag 14. november 2011

Lammekoteletter med potetbåter.

Da vi nylig var på ferie i Spania, lagde vi mye god mat. Blant annet lammekoteletter. Og de smaker jo godt her hjemme og, og er fremdeles å få tak i i kjøttdisken. Så når vinteren lar vente på seg, lager jeg fremdeles høstmat, jeg! Til lammet er det godt med hvitløk og rosmarin. Og potetbåter.


Du trenger:
lammekoteletter, ca 250 gram per person
poteter
hvitløk
grønnsaker etter ønske
krydder, som salt, pepper og rosmarin


Krydre kotelettene med salt, pepper og rosmarin. Del poteter i båter, 6 eller 8 avhengig av størrelsen. Ha potetene i et ildfast fat. Del en hvitløk, og legg feddene (gjerne med skallet på) innimellom potetene. Ringle over litt god olje, og krydre med salt og pepper. Stek dette i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Når hvitløken blir bakt sammen med potetene, blir de nesten litt karamellisert, og smaker nydelig!

Stek kotelettene raskt på hver side i varm panne.Legg de i et ildfast fat, fordel et par fedd hakket hvitløk over, og la de stå noen minutter i ovnen sammen med potetene på slutten. De kan godt tåle å være rosa til røde i midten, avhengig av hva du liker. Jeg liker de lett røde i kjernen.

Gjør klar grønnsaker. Stekt sopp, som her østerssopp, smaker nydelig til.

Sprett en god rødvin, og sett deg ned og nyt maten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei,
Dette så ikke ut som festmat akkurat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...