Denne oppskriften er til 12 alminnelige cupcakes, eller ca 24-30 minicupcakes.
120 gram mel
150 gram sukker
1 1/2 teskje bakepulver
2 spiseskjeer sitronskall
40 gram (usaltet) smør
120 ml melk
1 egg
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. Sett på ovnen på 170 grader.
Bland sammen mel, sukker, bakepulver, sitronskall (kun det gule på sitronen) og smør i en mikser til det blir en kornete masse. Bland egg og melk, og ha dette i røren. La mikseren gå til du har en klumpfri masse, men ikke for lenge.
Fordel røren i et muffinsbrett som er foret med papirformer, og stek ca midt i ovnen ved 170 grader. Alminnelige muffins trenger ca 20-25 minutter, minimuffins trengte akkurat 15 minutter i min ovn. Prøv deg fram, alle ovner er forskjellige. La muffinsene avkjøle noe i formen, ca 5 minutter, før du flytter de over på en rist. Avkjøles helt før de pyntes.
250 gram melis
80 usaltet smør (romtemperert)
2 spiseskjeer med revet sitronskall
25 ml helmelk eller fløte
ev. et par dråper gul farge
Miks sammen smør, melis, sitronskall og ev. gul farge til en jevn masse. Tilsett melk, og miks videre i minst 5 minutter. Jo lengre du mikser, desto luftigere blir kremen.
Ha kremen i en sprøytepose, og lag fine topper på muffinsene. Da har du fått flotte Lemon Cupcakes! Hvis du vil, kan du pynte med strø, kakepynt eller revet sitronskall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar