Jeg har hatt noen skinkestrimler i, men du kan godt ha i fisk eller reker. Litt røkelaks er nydelig!
Finn frem:
4 økologiske egg
4 ss fløte
litt ekte smør
en klype salt
gressløk
ev skinke, røkelaks eller reker
4 økologiske egg
4 ss fløte
litt ekte smør
en klype salt
gressløk
ev skinke, røkelaks eller reker
Visp 4 gode egg lett sammen ned fløte og salt. Eggerøre er nok den retten hvor eggene kommer mest til sin rett. Forskjellen blir stor på eggerøre av billigegg og skikkelige økologiske egg. Jeg bruker alltid eggene til Gry Åmot fra En liten hønsegård i Bevergrenda, De selges på Rema 1000 i Kongsberg. De er skikkelig kortreiste, de har reist ca 5 km! Og så er de supergode!!
Smelt ca en spiseskje smør forsiktig i en panne. Det skal ikke bli brunt. Ha middels til lav temeratur på pannen, og ha i eggene. La dette sette seg litt, før du trekker massen inn mot midten. Du skal IKKE røre, bare trekke eggemassen inn mot midten. Mot slutten har du i en til to teskjeer med mykt smør. Ta pannen av varmen rett før eggerøren er ferdig. Den skal være myk, blank og fremdeles klissete. Eggerøer som er kornet og tørr, er igjelkokt. Hvis du skal ha i skinke eller fisk, ha i dette når eggerøren har begynt å stivne, helt i begynnelsen.
Klipp over gressløk, og server. Dette er skikkelge egg! Sånn skal eggerøre smake!
Smelt ca en spiseskje smør forsiktig i en panne. Det skal ikke bli brunt. Ha middels til lav temeratur på pannen, og ha i eggene. La dette sette seg litt, før du trekker massen inn mot midten. Du skal IKKE røre, bare trekke eggemassen inn mot midten. Mot slutten har du i en til to teskjeer med mykt smør. Ta pannen av varmen rett før eggerøren er ferdig. Den skal være myk, blank og fremdeles klissete. Eggerøer som er kornet og tørr, er igjelkokt. Hvis du skal ha i skinke eller fisk, ha i dette når eggerøren har begynt å stivne, helt i begynnelsen.
Klipp over gressløk, og server. Dette er skikkelge egg! Sånn skal eggerøre smake!
2 kommentarer:
Matfløte el kremfløte?
He-he, fruen selv ville nok sagt at eneste fløte er kremfløte. Men jeg syntes matfløte fungerer fint og, jeg :-)
Legg inn en kommentar